Winter Beautytips

Gezicht door Vrouwen redactie

Even voorstellen: Lavinia is 19 jaar en studeert voeding en gezondheid. En ze is een van de beautybloggers van Vrouwen.nl! Lavinia: "Ik ben helemaal gek op make-up, beautyproducten en het uitproberen van beautytrucjes. Het allerleukste vind ik om al mijn tips en tricks met jullie te delen. Geniet van mijn beautyblogs!"

Het is winter, het is koud buiten, de lucht is vaak lelijk grijs, je handen vriezen eraf als je gaat fietsen. Ugh! Wanneer is het voorbij? Jammer genoeg duurt het nog heel lang voordat het weer minimaal 20 graden is elke dag. De zomerjurken, rokjes, shorts liggen achterin de kast. Het allerergste van de winter is wel wat het met je huid doet! Je huid voelt trekkerig en droog aan en je haar wordt ook erg droog. Daarom geef ik in mijn eerste blog een aantal tips om je huid en haar zo goed mogelijk de winter te laten doorkomen.


1. Huidverzorging

Wat het meeste opvalt in de winter is de droge huid. Hier zal ik dan ook als eerste tips voor geven.

* Scrubben
In de winter is het extra belangrijk om je huid te scrubben. De droge huid wordt er heerlijk zacht, omdat de dode huidcellen worden verwijderd. Als je je daarna insmeert met een crème, bodylotion of olie, trekt dat ook beter de huid in.

* Vaseline
Dit product is echt een wondermiddel. Als je hele droge plekjes hebt, moet je er vaseline opsmeren! Vaseline werkt zo goed omdat het een beschermlaag op je huid vormt, waardoor er dus geen vocht uit je huid kan ontsnappen. Dus smeer het op gebarsten lippen of andere droge plekken op je huid.

* Gezichtsmasker
Wat is er fijner dan je gezicht af en toe intensief te verzorgen? Hiervoor kun je een masker in de winkel kopen, maar je kunt bijvoorbeeld ook gewoon een laag yoghurt op je gezicht smeren en die na 20 minuten eraf halen. Je huid voelt dan als herboren! Yoghurt werkt erg hydraterend, wat komt door het melkzuur. Het weekt ook dode huidcellen los en maakt de huid soepel, wat perfect is voor de droge huid!


2. Lipverzorging

Waar bijna iedereen wel last van heeft, zijn droge lippen. Dus hier een paar tips speciaal voor je lippen!

* Vaseline
Ik heb het net al genoemd, maar je kunt er nog meer mee. Als je het bijvoorbeeld mengt met suiker, heb je een geweldige lipscrub!

* Olijfolie
Het maakt je lippen onmiddellijk soepel en zacht.

* Tandenborstel
Heel vervelend zijn die losse velletjes op je lippen. Als je heel zachtjes met je tandenborstel circulerende bewegingen maakt over je lippen zijn die velletjes binnen no time weg!

3 Haarverzorging

En dan je haar, wat een ramp! Door de koude wind buiten en droge hitte binnen wordt je haar erg droog. Daar zijn gelukkig ook trucjes voor.

* Haarolie
Haaroliën maken droog haar weer erg zacht. Gebruik één of twee druppeltjes olie en smeer het vanaf het midden van je haar naar je puntjes toe. Dat is het probleemgebied, want je hoeft natuurlijk geen vet bij je haarwortels!

* Haarmaskers
Een haarmasker voedt je haar intensief, daarom is het belangrijk dat ongeveer één keer per week te gebruiken als je last hebt van droog haar. Je kunt ook olijfolie gebruiken als haarmasker. Dat voorkomt dat je haar beschadigd raakt en maakt je haar mooi zacht.

* Haar vast doen
Als je naar buiten gaat in de kou en je hebt je haren los, dan dringt de koude lucht natuurlijk beter je haren door. Daarom kun je beter je haren vast doen in bijvoorbeeld een knot als je buiten door de kou moet lopen. Je kunt natuurlijk ook een muts op doen!

Dit waren mijn tips.
Als jullie zelf nog beauty tips voor de winter hebben, laat het dan hieronder weten!


Tot de volgende keer.
xoxo