Test: Clinique Super Balanced Make-up & Superprimer

Gezicht door Vrouwen redactie

Speciaal voor Vrouwen.nl test ik vandaag de foundation (en primer) van Clinique. Van mensen uit mijn eigen omgeving weet ik dat Clinique een goed make-up merk is. Tijd om dat even zelf te ervaren dus!
(PS: De teint van de foundation is te licht voor mijn huid, zie dat even door de vingers.)
(PPS: Neem dus de tijd om de juiste kleur foundation voor je huid te vinden! Haha…)

De test bestaat uit:
- Clinique superprimer: colour corrects dullness
- Clinique superbalanced make-up (foundation)

De primer zit in een roze tubetje. Het zorgt ervoor dat je huid glad/zacht wordt, en is een basis om de foundation beter te laten zitten. Ik gebruik dit zelf nooit en eerlijk gezegd geloof ik ook niet écht dat het heel goed werkt. Maar je huid voelt zeker zacht en soepel aan!

Voordelen: Je huid voelt zeer zacht aan.
Nadelen: Tsja, er zit weer ‘nog meer’ op je gezicht. Alhoewel je niet echt voelt dat het op je huid zit. Het voelt licht aan. Maar ik ervaar het niet echt als iets wat ik normaal zou missen. Een klein beetje overbodig, toch wel.

De foundation zit in een klein potje. Over het algemeen ziet het er goed uit! Niet te dik, soepel en zacht. Erg belangrijk dat de foundation niet te zwaar op je huid moet liggen. Nadeeltje: de opening. Het is geen pompje, maar gewoon open zodra je de dop opendraait. Je krijgt dus al gauw te veel op je vinger.

Voordelen: Het voelt niet zwaar op de huid en dekt goed. Ik vind het ook belangrijk dat het een beetje mat is en dus geen glans of gloed op je gezicht geeft. Dat heeft deze foundation in ieder geval niet. Heel fijn. Ook heeft de foundation geen onaangename geur. Het is gewoon prettig om aan te brengen.
Nadelen: De verpakking kan iets efficiënter. Daarnaast kwam de kleur niet goed overeen met mijn huid, maar er zijn uiteraard meer tinten. Daar moet dus wel een goede bij zitten.

Eindresultaat: Ik geef de foundation een 8! Ondanks de niet matchende kleur is de foundation fijn om te gebruiken. De primer hoeft alleen voor mij niet perse.