Recept: Hart van cake

Eten door Vrouwen redactie

In aanloop naar Valentijnsdag begint de hectiek van brainstormsessies. Iets unieks bedenken is natuurlijk een pré. Maar wat? Een grote rode lolly in de vorm van een hartje is natuurlijk een beetje afgezaagd. Dat deden we in groep 3 toen we net konden schijven op wie we verliefd waren. In hoeverre je dat liefde kunt noemen. Schattig was het wel, maar inmiddels hebben we een leeftijd bereikt dat we wat serieuzer met de liefde omgaan. Een origineel cadeau is wat mister lovâh lovâh verdient. De persoon die we beminnen verdient een grote roze taart in de vorm van een hart. De volwassen versie van de grote rode lolly.

Benodigdheden:

- 2 pakken cake-mix
- Een ronde bakvorm
- Een vierkante bakvorm
- Garde
- 240 ml koude melk
- Eventueel 1 zakje mix voor taartvulling
- 60 gram poedersuiker
- 225 gram slagroom of mascarpone
- ¼ theelepel rode, eetbare kleurstof
- Gekleurde spikkels of hagelslag

Bereiding

1. Bereid de cake-mix volgens de instructies op de verpakking. Verdeel het beslag over de twee ingevette en bebloemde bakvormen en bak de cakes zoals het op de verpakking staat aangegeven. Laat de cakes daarna ongeveer 10 minuten afkoelen om ze vervolgens ontdaan van de bakvormen volledig af te laten koelen op het rooster.

2. Schenk de koude melk in een middelgrote kom, voeg de mix en de suiker toe en klop het twee minuten met een garde. Roer voorzichtig de slagroom en de kleurstof erdoor. Als je niet met een mix uit een zakje wilt werken kun je ook gewoon de 225 gram stijf geslagen slagroom of mascarpone los kloppen met de poedersuiker.

3. De vierkante cake kan in zijn geheel blijven. De ronde cake snijd je met een groot mes doormidden.

4. Leg de twee helften van de ronde cake met de rechte zijde tegen de vlakken van de vierkante cake, zoals je in de afbeelding kunt zien. “Lijm” de stukken cake vast met een klein beetje slagroommengsel.

5. Met de rest van het mengsel bekleed je de cake helemaal. Besprenkel de nog vochtige laag taartvulling met gekleurde spikkels of hagelslag.

Laat de liefde van je leven maar binnenkomen!
Natuurlijk kun je het trucje van de hart-vormige cake met elke cake-variant in elke smaak toepassen.


Bron