Yummy: Hazelnootcupcakes

Eten door Vrouwen redactie

Ook al proberen we in januari massaal gezonder te eten, die goede voornemens zijn bij ons eind januari alweer lang en breed vergeten. Zeker als er een recept zoals dit voorbij komt, van ons zusje Foodness.nl. Je hebt er 12 (papieren) cupcakevormpjes voor nodig: hierin giet je het beslag en zet je de cupcakes in de oven. Je kunt de vormpjes zetten in een speciale cupcakebakvorm (zo’n plaat met zes ‘kuiltjes’ voor cupcakes) maar dat hoeft niet per se.

Het watertandend lekker laagje bovenop bestaat uit karamel, die je zelf maakt van suiker en water. Als je enigszins laat stollen kun je een beetje experimenteren met suikerwerk. Maak bijvoorbeeld dunne draden door met een in karamel gedoopte pollepel snel heen en weer te bewegen boven de cupcakes. Oefening baart kunst!

Benodigdheden:

Bloem 150 gram
Bakpoeder 5 gram
Roomboter 125 gram (op kamertemperatuur)
Agavesiroop 85 milliliter
Ei 3 stuks
Hazelnoten 75 gram
Suiker 200 gram (voor de karamel)
Water 20 milliliter (voor de karamel)

Kijk voor de bereidingswijze (en nog veel meer inspirerende recepten) op Foodness.nl!