5 Sportmythes

Lichaam door Vrouwen redactie

Tijdens het sporten wil je natuurlijk niet onnodig zware dingen doen zonder dat het echt nut heeft. Bekijk daarom deze vijf sportmythes, verzameld en ontkracht door Esmée van Workthates, om ervoor te zorgen dat je het niet voor niks doet!

1. Met een kilometer wandelen verbrand je evenveel vet als met een kilometer rennen.
Niet waar! Met rennen verbrand je 40% meer dan met lopen.


2. Je krijgt een strakke buik als je buikspieroefeningen doet.
Niet waar! Je ziet pas het resultaat van buikspieroefeningen als je vetpercentage sowieso al laag is. Om het vet op je buik weg te krijgen zul je moeten beginnen met het aannemen van een ander voedingspatroon. Plaatselijk vet verbranden is onmogelijk, dus voor een strakke buik zul je gewoon je hele lichaam moeten trainen met oefeningen die goed zijn voor vetverbranding.


3. Seks is een goede workout.
Niet waar - helaas. Bij een gemiddelde sekspartij van ongeveer zes minuten verbrand je slechts 20 calorieën. Wanneer je er uitgebreid de tijd voor neemt kun je het natuurlijk wel gewoon meetellen als een goede workout!


4. Als je stopt met trainen worden je spieren omgezet in vet.
Niet waar. Dit is natuurlijk niet waar! Als je stopt met trainen zullen je spieren verdwijnen, maar het zal geen vet worden. Kijk op Workthates hoe dat precies zit!


5. Je traint pas goed als het pijn doet.
‘No pain, no gain'. Dit gaat niet helemaal op, een beetje spierpijn de dag daarna voelt best goed en is ook prima. Maar wanneer je echte pijn hebt door het sporten doe je toch iets verkeerd. Pas op dat je geen blessures veroorzaakt!


Bron,bron