Beha verstuurt tweets ter herinnering borstcontrole

Lichaam door Marleen_S

Oktober is niet alleen de maand van de zinderde herfststorm en de eeuwig durende Zwarte Pieten-discussie. De maand staat ook in het teken van borstkanker. De twitterende beha helpt je te herinneren om je borsten te controleren.

 
Iedereen kan wel een geheugensteuntje gebruiken af en toe. Zoals een berichtje van Facebook dat je die en die nog even moet feliciteren, want o ja, oeps vergeten! Retehandig dus, een melding van je telefoon.

Dat dachten ook de bedenkers van, jawel, de Twitter-beha. Nestlé Fitness vroeg zich af: hoe kun je op ludieke wijze wereldwijd alle vrouwen helpen te herinneren hun borsten te controleren? Het antwoord kwam in de vorm van de twitterende beha.
 
Zo werkt het
Nee, de beha bevat geen extra paar tepels die op je telefoon een tweet de wereld insturen voor je. Het mechanisme zit zo in elkaar dat wanneer de draagster van de beha de sluiting loshaakt, er automatisch een tweet wordt verzonden, aldus The Hunffington Post.
 
Welk account je daarvoor moet volgen? Heel simpel, @tweetingbra. De Griekse schone Maria Bacodimou had de eer de beha afgelopen maand te dragen en daarmee vrouwen aan te zetten hun borsten regelmatig te checken. Het is volgens haar, en met haar veel artsen, belangrijk dat vrouwen zichzelf controleren op verdachte knobbeltjes of onregelmatig weefsel. Deze kunnen namelijk uitgroeien tot kwaadaardige gezwellen.
 
Regelmatig gebeurt het dat door zelfcontrole vrouwen eerder bij hun arts aankloppen als ze vermoeden dat er wat mis is en er vaak op tijd bij zijn. Heel belangrijk dus om af en toe tijdens het douchen wat te friemelen aan de twee jongedames!

Zelfcontrole doe je zo

Het lijkt misschien een ver van je bed show en het is in het begin ook een beetje eng (je hele borst lijkt wel vol te zitten met rare knobbels), maar na verloop van tijd raak je eraan gewend. En vanaf dan merk je het eerder op als er iets niet goed is.
 
Als je het spannend vindt om zomaar te beginnen met zelfcontrole, kun je je huisarts raadplegen. Hij of zij weet precies hoe je te werk moet gaan en kan het je voordoen. Zo wordt het controleren een stukje makkelijker.

Benieuwd hoe de twitterende beha in zijn werk gaat? Bekijk hieronder het filmpje.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Wij roepen in ieder geval in volle overtuiging 'jeej' bij het zien van dit initiatief. Want zoals jullie weten, doen wij ook vrolijk mee aan meer bewustwording bij vrouwen om hun borsten te controleren. Remember onZe mamming-actie?
 
Check jij regelmatig je borsten? Of vind je dat (nog) niet nodig?