Chocoladetaart met maar twee ingrediënten

Eten door Vrouwen redactie

We houden ervan om in de keuken staan en lekker dingen te bakken, maar dan is het wel prettig als de boel niet te ingewikkeld wordt. Nou, met deze chocoladetaart is dat onmogelijk, aangezien hij maar uit twee (ja echt; twee!) ingrediënten bestaat: Nutella en eieren. We vonden het recept op de foodblog van Kirbie: Kirbie's Cravings. Natuurlijk bestaat Nutella op zich weer uit meerdere ingrediënten, maar dat hoef je niet zelf te maken. Wat de Nutella taart nog leuker maakt, is dat het maar een paar minuten duurt om hem te maken, waarna hij 25 minuten moet bakken.

Benodigdheden
- 4 eieren
- 250 gram Nutella


Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Klop de eieren in een vetvrije schaal op met een mixer (op de hoogste stand!) tot ze echt goed schuimig zijn geworden. Dit duurt minstens vijf minuten! Als het goed is verdriedubbelt het volume van de eieren in die tijd. Zo niet, mix dan nog even door. Hoe lang het exact duurt hangt onder andere af van de grootte van je eieren en de sterkte van je mixer.

Verwarm de Nutella kort in de magnetron (20 seconden) of au-bain-marie, zodat hij wat vloeibaarder is. Meng eerst ¼ van de Nutella door het eimengsel en ‘vouw’ het met een spatel door het ei. Als het is opgenomen voeg je nog ¼ van de Nutella toe, en roer je opnieuw tot het is opgenomen. Herhaal tot alle Nutella is opgenomen. 

Bedek een bakvorm met bakpapier en stort het beslag in de vorm. Bak de taart 25 minuten in de oven om 180 graden Celcius. Als een tandenstoker er schoon uitkomt is je taart klaar.

Eet smakelijk!