5 redenen om chocola te eten

Eten door Vrouwen redactie

Wij vonden het wel weer eens tijd voor een pro-chocolade artikel, zodat je na dit gelezen te hebben weer zonder schuldgevoel een stukje te kunnen eten. Want… chocola is goed voor je! Om je hiervan te overtuigen hebben we een paar leuke feitjes opgesomd.

1. Het vermindert de kans op hart-en vaatziekte. Dit komt door de stof flavonoïde, hierdoor hoopt het cholesterol zich niet op in de bloedvaten wat gunstig is voor de bloeddoorstroming. Veel belangrijker; de stof flavonoïde zit in chocola!


2. Je wordt er blij van en met een goed humeur is alles zo veel leuker. Van chocola eten op zichzelf wordt je natuurlijk al gelukkig. Maar daarnaast stimuleert het de endorfineproductie in het lichaam, die zorgt voor een gevoel van plezier.


3. Je haar groeit er sneller door. Dit komt door de ijzer en zink die in de chocola zit. Natuurlijk, er zijn voedingsproducten waar nog veel meer ijzer en zink inzitten, maar alle beetjes helpen!


4. Het beschermt je tegen de zon! Dit komt ook weer door de flavonoïde, die je beschermt tegen UV-stralen.


5. Het is zelfs goed voor je huid! Dat je er acne van krijgt is vooral gebaseerd op de witte en melkchocolade. Pure chocola bevat veel minder vet en suiker dan witte en melkchocolade, en is juist goed voor je huid! Dit komt door de vitaminen en mineralen die in cacao zitten.


Bron,bron,bron,bron,bron,bron,bron,bron