Beauty / Gezicht
Gezicht

Test: zomergeuren

Zoals we beloofden in het meest recente redactiedagboek testten we de drie meest belovende zomergeuren van het moment. Je kunt ze meenemen in je koffer op vakantie of gedurende de zomer in ons koude kikkerlandje. Mocht je op dit moment uit je raam kijken en alleen maar grijze wolken zien (zoals wij), niet getreurd: van deze geuren krijg je een instant zomergevoel!

In de test: 1. Boss Jour van Hugo Boss, 2. Mexx Energizing Woman, 3. Especially Escada Elixer.


1. Boss Jour van Hugo Boss

De info
Boss Jour Pour Femme is de nieuwe geur uit het rijtje Hugo Boss parfums en is bedoeld als parfum voor overdag, waar je ’s avonds beter Boss Nuit kunt opspuiten. De parfums zijn zo ontworpen dat de geurmoleculen van beide luchtjes op elkaar inspelen zodat je Boss Nuit prima over Boss Jour heen kunt spuiten.

De test
De ingrediënten moeten samen de perfecte weerspiegeling zijn van de Boss vrouw. Als dat Gwyneth Paltrow is willen wij dat ook prima zijn! Het parfum bevat onder andere frisse citrusnoten van grapefruitbloem en limoen, een wit boeket van fresia’s en lelietjes-van-dalen en aardachtige noten van witte berk en crèmeachtige amber. De geur ruikt fris, maar tegelijkertijd ook heel chique. Hoewel de geur volgens de makers speciaal is bedoeld voor overdag, vinden wij dat je hem ook prima ’s avonds kunt dragen. Het is een sterke geur, maar niet te overheersend.

BOSS JOUR Pour Femme is verkrijgbaar vanaf €46,00 voor een flacon van 30 ml.

2. Mexx Energizing Woman

De info
MEXX Energizing Woman is de nieuwe frisse, zomerse geur van MEXX. De geur moet je ’s ochtends energie geven voor een optimaal begin van de dag. Naast MEXX Energizing woman is er ook de mannelijke variant, MEXX Energizing Man.

De test
De geur moet je het ultieme gevoel van vrijheid en levendigheid geven op een frisse, zonnige ochtend. Hiervoor zijn onder andere sinaasappel, appel, watermeloen, guave en framboos gebruikt. Het parfum ruikt heerlijk fris en fruitig, je krijgt er spontaan een zomers gevoel van. Deze geur is ideaal om overdag op een mooie zomerdag te dragen.

MEXX Energizing Woman is verkrijgbaar vanaf €17,49 voor een flacon van 30 ml.


3. Especially Escada Elixer

De info
Especially Escada Elixer is het nieuwe intense parfum van Escada. De geur is geïnspireerd op de Escada vrouw: stoer, elegant en trots op haar vrouwelijkheid.

De test
De inspiratie voor de geur is het idee van een sfeervolle tuin, daarvoor zijn rozen uit Turkije gebruikt. De lichte, rode roos, maar ook de intense, sensuele donkerroze roos. Daarnaast bevat de geur ook amberzaadjes, een muskusaccent en fruitnoten. De geur ruikt uniek en is niet makkelijk te vergelijken met andere geuren. Het is een wat zwaardere geur, wij vinden hem zelf vooral geschikt voor speciale gelegenheden of lange zomeravonden.

Especially Escada Elixer is verkrijgbaar vanaf €48,00 voor een flacon van 30 ml.

En onze winnaar is... Boss Jour! Omdat het letterlijk zomer in een flesje is. Hmm! Voor de prijs-kwaliteitverhouding krijgt Mexx een eervolle vermelding (een eau de toilette van €17,49, daar kun je je geen buil aan vallen!).