Gezond snacken

Eten door Vrouwen redactie

Wij houden van snacken, maar niet van vetkwabjes. Deze snack met onder andere bosbessen, walnoten, Griekse yoghurt en honing is super gezond en zorgt er ook nog eens voor dat je bommetje vol zit. En dan heb je echt geen zin meer om te graaien in een zak met vette chips. Het is super simpel te bereiden, want je hoeft de ingrediënten alleen maar samen in een bakje te doen en te mengen. De superfoods in dit gerecht doen veel voor je: je haar wordt sterker, je huid wordt gladder en rimpels worden tegen gegaan. Je kunt alle ingrediënten bij elkaar doen, maar ook een selectie maken en ze steeds afwisselen.De ingrediënten

- Bosbessen:
Een magisch middeltje voor natuurlijke jeugd. Boordevol vitamines, maar met maar weinig calorieën. Win-win!


- Nectarines:
Supergoed voor de huid. Het bevat extracten die je huid in no-time herstellen, maar ook hydrateren.


- Walnoten:
Bevorderen een snellere haargroei en verzorgen je haar vanuit de wortel tot in de puntjes. Eet ze regelmatig en je coupe pakt steeds voller uit.


- Amandelen:
Roeien acné en mee-eters uit.


- Hennepzaad:
Ruimen huidaandoeningen zoals eczeem, donkere vlekken en psoriasis op.


- Chia zaden:
Door de enorme hoeveelheid omega-3 vetten blijven goede stoffen in het lichaam en worden kwade stoffen buitengesloten.


- Griekse yoghurt:
Zit vol met eiwitten. En die eiwitten heb je hard nodig voor je verbranding, opbouw van de spiermassa en je spijsvertering.


- Honing:
Maakt van het gerecht niet alleen een zoetsappig geheel, maar je krijgt er ook nog eens energie van. Wel de zoete smaak, maar niet de nadelen van geraffineerde witte suiker!


Bij een lekker snackje hoef je niet standaard aan eten te denken. Lekker drinken kan ook erg bevredigend zijn. Maar dan het liefst erg gezond. Zoals deze: een smoothy van kokosmelk, bosbessen, en spinazie (de spinazie proef je niet).


Bron, bron
Afbeeldingen: Bron, bron bron bron, bron, bron, bron, bron, bron