Recept: Parijse aardappelsalade

Eten door Marleen_S
De barbecue staat aan, de hamburgers zijn gebakken en... Ja, je wilt er eigenlijk nog wel graag iets bij, maar wat? Deze Parijse aardappelsalade past bij elk barbecuegerecht en vult ook nog eens ontzettend goed alle hongerige buikjes!

Natuurlijk, je kunt een simpele kant-en-klare aardappelsalade halen bij de supermarkt, maar veel lekkerder is het om de salade zelf te maken. Zeker als het ook nog eens helemaal niet veel tijd en moeite kost. Heerlijk vers uit eigen keuken, eetZe!

Wat heb je nodig?

  • 500 gr. krieltjes
  • 3 eetl. droge witte wijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 bosje radijs (in schijfjes)
  • 150 gr. gekookte tong
  • 4 eetl. kleine doperwtjes (diepvries)
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. zure room
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zeezout
  • 1/2 gesnipperd uitje

Hoe maak je het?
  1. Was de krieltjes en snijd de grote door, zodat de aardappeltjes even groot zijn. Kook ze in kokend water met zout in 10 minuten gaar. Kook de doperwtjes 4 minuten in water met zout en spoel ze af met koud water.
  2. Snijd de tong in reepjes en de radijsjes in heel dunne plakjes. Meng de mayonaise, crème fraîche, mosterd, een eidooier, peper en het zout.
  3. Snijd de aardappeltjes in plakken van 5 mm. Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met olie en de witte wijn.
  4. Verdeel er de radijsschijfjes over, besprenkel ze met olie en witte wijn. Schep het voorzichtig om en laat 10 minuten intrekken.
  5. Voeg er de doperwtjes en de tongreepjes aan toe en meng er voorzichtig de mayonaise door. Voeg eventueel een heel fijn gesnipperd uitje toe.
  6. Laat de salade 10 minuten intrekken.
     

Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.