Eten in reusachtige porties

Eten door Vrouwen redactie

Groot, groter grootst. De grootste hamburger, de grootste pizza, de grootste kaas, de grootste taart en de grootste stoofpot. Voor wie van eten houdt is dit misschien wel de leukste overtreffende trap ooit.


Steve Mallie heeft met bijna 84 kilo aan ingrediënten de grootste hamburger op zijn naam staan. Het kostte de beste man 15 uur om het kolossale ding gaar te krijgen.


De grootste boerenkaas komt natuurlijk uit Nederland. Deze grote gele schijf is niet te tillen zonder er een driedubbele hernia aan over te houden, want hij weegt maar liefst 557 kilo. Voor al die kilo’s was 5600 liter melk nodig en anderhalf jaar rijptijd.


Deze kaas hadden ze goed kunnen gebruiken op de aller grootste pizza ter wereld. Dan hadden ze de pizza van 1200 m2 met een doorsnee van 39 meter in een vlot tempo kunnen beleggen. De vijf Italiaanse koks die deze grootste pizza ter wereld hebben gemaakt hebben 48 uur lang staan kneden in het deeg - dat is nog eens een goede workout voor de spierballen.


De grootste Schwarzwälder Kirschtaart werd al in 2006 gemaakt, woog 3000 kilo en mat 10 meter in doorsnee, maar werd pas in 2013 uitgeroepen tot de grootste taart. Het boodschappenlijstje van deze taartenbakkers was als een boekwerk: ruim 5600 eieren, 110 liter Kirschwasser-likeur, 700 liter slagroom en meer dan 800 kilo kersen.


Hét recept voor de grootste stoofpot ter wereld: begin met 5 liter olijfolie. Daar voeg je heel veel (een grote emmer) kip, konijn en eend aan toe. Een paar tonnen groene en rode paprika, ongeveer een kilo gesnipperde knoflook, 10 emmer tomatenpuree, een paar emmers rode, groene en witte bonen, 200 tot 250 liter water, 8000 slakken en een kleine emmer saffraan (die overigens een fortuin kost) on the side. Even laten pruttelen en je kunt met de hele buurt aan tafel.


Bron, bron, bron, bron, bron