Getest: Filorga Tegen Pigmentvlekken

Gezicht door Vrouwen redactie

Vrouwen.nl’s Mariëlle kampt al ruim 2 jaar met pigmentvlekken. Daarom werd haar aangeboden om een beautylijn te proberen om deze vlekken te verminderen en vorming van verdere vlekken tegen te gaan. Deze kans greep ze natuurlijk met beide handen aan! Hieronder vertelt ze over haar ervaringen.

Mariëlle: "Al twee jaar heb ik last van pigmentvlekken. Aanvankelijk had ik het niet in de gaten. Ik zag ze namelijk pas toen ik de foto’s van een meerdaags festival bekeek. Van modder en viezigheid hoef je daar niet vreemd op te kijken, dus ik ging er vanuit dat het een moddervlek was op mijn bovenlip en op mijn voorhoofd. Toen ik later mijn spiegelbeeld bekeek zag ik de vlekken weer zitten. Of nog steeds? Waren het dan toch geen moddervlekken? Ik probeerde het weg te boenen, maar de vlekken bleven zichtbaar. Alles heb ik geprobeerd om ze weg te krijgen, ik scrubde me rot. Ik had wel eens gehoord dat citroensap de huid bleekte (het wordt ook gebruikt om sproeten onzichtbaar te maken) dus ik smeerde mijn vlekken in met citroensap en ging ik de zon zitten om het te laten bleken, maar het resultaat was niet zoals gewenst: de vlekken werden donkerder.

Pas toen ik bij een dokter aanklopte werd mij duidelijk dat het pigmentvlekken betrof. Verschillende dermatologen vertelden mij dat het van de hormonen in de anti-conceptie pil kon komen en dat ik maar moest afwachten of het weg zou trekken als ik stopte met de pil. Dit afwachten heb ik gedaan. Nu wordt mij verteld dat ik direct had moeten ingrijpen, omdat mijn pigmentvlekken inmiddels te lang in mijn huid zitten om nog helemaal te kunnen verdwijnen. Ik zal dus moeten wennen aan een leven met zo min mogelijk uv-straling en donkere vlekken in mijn gezicht. Of zou er toch een wondermiddel bestaan?

Onlangs was ik voor Vrouwen.nl bij de lancering van een nieuwe beautylijn van het merk Filorga. Deze gelegenheid pakte ik meteen aan om me te laten informeren over mijn pigmentophopingen. Helaas werd mij ook hier verteld dat ik al te lang met de vlekken rondloop om ze helemaal te laten verdwijnen. Gelukkig was er ook goed nieuws: zij hadden verschillende producten die bij kunnen dragen aan een vermindering van opgehoopt pigment, waardoor de pigmentvlekken een stuk minder zichtbaar zouden zijn. En er kwam nog beter nieuws: of ik die lijn wilde uitproberen? Ja natuurlijk wilde ik dat! Ik heb er alles voorover om die stempel op mijn voorhoofd uit het zicht te krijgen.

Een aantal dagen later kwam ik de redactie binnen en zag tot mijn grote vreugde een pakketjes van Filorga op mijn bureau staan. De beautylijn was binnen. De inhoud bestond uit drie producten: Foam Cleanser om de huid make-up vrij te maken en grondig te reinigen; Sleep And Peel: een nachtcrème die tijdens het slapen door middel van 6 soorten hydroxyzuren (AHA en BHA) de huid peelt ter bevordering van de aanmaak van nieuwe huidcellen; Meso-White die de huid (waar nodig) bleekt, zorgt voor een egale tint en door de bestanddelen alfa arbutine, azelaïnezuur en vitamine C vlekken tegengaat en de ophoping van pigment remt.

Inmiddels heb ik me gedurende 12 weken netjes aan de gebruiksvoorwaarden van de producten gehouden. Elke ochtend behandelde ik mijn gezicht met Meso-White, wat ik met de koudere dagen aanvulde met een vettere dagcrème. En elke avond reinigde ik mijn gezicht met de Foam waarna ik een laagje Sleep And Peel aanbracht. In de tijd dat ik verkouden was liep de huid rondom mijn neus rood aan. Ook hier heb ik voor het slapen gaan de Sleep And Peel gesmeerd. Het prikte ontzettend, maar toen ik wakker werd was deze huid weer volledig hersteld. Na deze periode heb ik de proef op de som genomen. Voordat ik begon aan de ‘kuur’ heb ik een foto van mijn pigmentvlek genomen en na afloop heb ik dit herhaald. Tot mijn verbazing zie ik daadwerkelijk verschil tussen de twee foto’s."

Conclusie: het smeren met Filorga is de moeite waard want mijn vlekken zijn nu een stuk lichter en minder zichtbaar, maar ze zijn niet helemaal verdwenen. Ik verwacht dat ze nog verder zullen verdwijnen als ik ermee doorga.