3x Originele Cupcakes

Eten door Vrouwen redactie

Cupcakes zijn inmiddels al jaren een hype. Even werd gedacht dat ze van hun troon gestoten zouden worden door 'pop' cakes (cakejes op een stokje) maar dat bleek slechts schijn. Cupcakes worden alleen maar mooier, zoeter en meer over de top. Er worden steeds meer variaties bedacht op dit kleine gebakje. Wij selecteerden 3 waanzinnige designs.

1. Valentijnscupcake
Voor Valentijnsdag kun je cupcakes maken met een hartje aan de binnenkant. Dit doe je door 1/3 van het beslag apart te houden. Dit deel verf je door met kleurstof of door gebruik te maken van alternatieven zoals aardbeienjam. Bak een centimeter dikke cake van het gekleurde deeg gaar genoeg om erin te kunnen snijden. Wanneer de rood gekleurde cake is afgekoeld kun je er met een hartjes vormpje hartjes uit snijden. Zet dit hartje rechtop in het cupcake vormpje en giet de rest van het beslag er omheen.

De rest van het recept vind je op Made With Love Made By Me.



2. Hortensia cupcake
Deze cupcake is makkelijker te bereiden dan het lijkt. Het lijkt een heel gepriegel met al die bloemblaadjes. Maar het geheim zit ‘m in de manier van het glazuur aanbrengen. Om de kleuren van het glazuur mooi in elkaar over te laten lopen kun je een spuitzak voor de helft (over de lengte) vullen met paars glazuur en de andere helft vullen met blauw glazuur. Natuurlijk kun je hiervoor ook andere kleuren gebruiken. Het vergt enige oefening, dus maak eerst een aantal 'proef'-cakejes!

Kijk voor het volledige recept op Glorious Treat.











3. Pinguïn cupcakes
Kan het nog lekkerder? Het allerlekkerste gebakje in combinatie met het aller lekkerste koekje: Oreo (dit is geen reclame, het is gewoon zo). Je maakt een cupcake met een witte topping. Je scheidt de twee delen van de oreo. Het deel van de oreo met de vulling leg je met de vullingkant naar boven op het cakeje. De andere helft snijd je doormidden. Deze steek je met de onderkant naar beneden en de ronde kant naar buiten in het cakeje. De pinguïn is al herkenbaar.

Het recept voor de de cupcakes - inclusief Oreo-vulling in het midden - vind je op My Feelings Taste Like Cupcakes






Bron, bron, bron