Het Laatste Avondmaal

Eten door Vrouwen redactie

Henry Hergreaves blijft ons verrassen. We zijn fan van zijn vernieuwende stijl. Hij blijft maar dingen doen doe niemand eerder heeft gedaan, met items die totaal uiteen lopen. Hij is niet te stoppen. Eerder zegen we al kunst gemaakt van toast en zijn gefrituurde gadgets. Hieronder is een fotoreportage van te bekijken van deze kunstenaar waarin hij de laatste avondmaaltijden heeft gefotografeerd van ter door veroordeelden.

Wat aten deze misdadigers voor ze hun dood tegemoet gingen?



Eén olijf met de pit erin. De maaltijd van Victor Feguer (28) uit Florida. Hij krijgt de doodstraf voor kidnapping en moord, door middel van een dodelijke injectie.



12 gefrituurde garnalen, een emmer gefrituurde kip naar het originele recept van KFC, frietjes en een bakje aardbeien. Dat is het laatste avondmaal van John Wayne Gacy (52) uit Illinois. Hij krijgt een dodelijke injectie toegediend voor verkrachting en 33 moorden.



Timothy McVeigh (33) uit Indiana krijgt een dodelijke injectie omdat hij 168 moorden heeft gepleegd. Zijn laatste avondmaal bestaat hij 2 bollen mint ijs met chocolade chips.



De laatste maaltijd van Ricky Ray Rector (42) uit Arkansas bestaat uit steak, gefrituurde kip, cherry kool-aid (frisdrank met kersensmaak) en notentaart. Bizar genoeg at hij zijn taart niet op. Hij zei tegen zijn bewaker dat hij dat 'bewaarde voor later'.



De 49-jarige Stephen Anderson uit Californië wilde de smaak van twee kaastosti’s een bakje cottage cheese, mais, perziktaart, ijs met stukjes chocolade en radijs nog graag proeven voor zijn dood. Zijn ter dood veroordeling had hij te wijten aan inbraak, mishandeling, ontsnappen uit de gevangenis en zeven moorden. Hij werd gedood met een injectie.



Inbraak, diefstal en twee moorden waren de aanleiding van de doodstraf van Ronnie Lee Gardner (49) uit Utah. Als laatste maaltijd heeft hij kreeftenstaart, steak, appeltaart en vanille-ijs gegeten, terwijl hij de Lord of the Rings trilogie keek.



Ted Bundy (43) uit Florida heeft verkrachtingen, necrofilie (seks met doden), ontsnappen uit de gevangenis en ongeveer 35 moorden op zijn naam staan. Daarvoor krijgt hij de doorstraf door middel van de elektrische stoel. Hij weigerde een speciale maaltijd, waardoor hij een traditionele laatste maaltijd kreeg. Deze bestaat uit: een medium rare steak, gebakken eieren, aardappelpannenkoekjes (hash browns), toast met boter en jam, melk en jus d’orange.



Angel Nieves Diaz (55) uit Florida weigerde een laatste maaltijd. Er werd een traditionele gevangenis maaltijd geserveerd, maar deze weigerde hij eveneens. De doodstraf, door middel van een dodelijke injectie, werd bij hem uitgevoerd omdat hij een moord, kidnapping en een gewapende overval op zijn naam had staan.