5 x Beautytips

Gezicht door Vrouwen redactie

Je kunt je make-up en andere verzorgingsproducten natuurlijk aanbrengen op de manier zoals je altijd doet. Maar soms is het verstandig om even stil te staan bij je gewoontes en je af te vragen of er geen betere methodes zijn. Wij geven je vijf tips waardoor je huid, haar en nagels er nog iets beter en mooier uitzien.

1. Gebruik een primer
Om de make-up op je gezicht langer mooi en goed te laten zitten kun je een primer gebruiken. Op het eerste gezicht lijkt het misschien onzin, omdat je er ’s ochtends niets van ziet. Maar door een primer te gebruiken zul je merken dat je je make-up gedurende de dag minder vaak of zelfs helemaal niet hoeft bij te werken.

2. Lak je nagels niet zonder base coat
Gele nagels? Als je veel nagellak gebruikt weet je dat het daardoor komt. Gebruik daarom altijd een transparante base coat onder de kleur nagellak die je wilt gebruiken. Het kost iets meer tijd, maar het zorgt er wel voor dat je nagels niet zo geel worden. Wil je het helemaal goed doen? Gebruik dan ook een topcoat. Hierdoor blijft de kleur beschermd en zal je manicure langer blijven zitten.

3. Bescherm je haar
Gebruik jij vaak de föhn of een stijl/krultang? Dan moet je wel je haar tegen de hitte beschermen. Smeer er altijd een beschermend product in (bijvoorbeeld van Aussie) zodat je haar niet beschadigd raakt en er daardoor uit komt te zien als stro. Dat wil toch niemand?

4. Bescherm je huid
Het is belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Ja, zelfs in de winter. Veel van onze rimpels en verkleuringen van de huid komen door de zon. Voorkomen? Gebruik dan elke dag een product dat tegen de zon beschermt. Echte zonnebrandcrème kan, maar een dagcrème met SPF is ook al genoeg.

5. Reinig altijd je gezicht
Ga niet in bed liggen voordat je je make-up verwijderd hebt. Af en toe is het bijzonder verleidelijk om meteen in bed te gaan liggen - bijvoorbeeld na een avondje stappen - maar je gezicht niet te reinigen creëer je verstopte poriën en kun je puistjes krijgen. Ook kan het zijn dat je huid geïrriteerd raakt. Klinkt nou niet echt als een pretje… Vanavond toch maar je make-up eraf halen!

Bron
Afbeeldingen bron bron bron bron bron