Gezonde Mini Pizza’s

Eten door Vrouwen redactie

We willen allemaal zo gezond mogelijk eten. Ook al is gezond vaak al lekker genoeg, som heb gewoon zin in een pizza. Dan moet je vooral niet onderdrukken, maar om nou niet helemaal op de ongezonde tour te gaan kun je ook deze gezonde mini pizza’s proberen. Vrouwen.nl's Kristel testte ze voor je!

"De basis van de pizzaatjes is bij allemaal hetzelfde. Ik begon met crackers met daarop een klein beetje olijfolie. Omdat niet iedereen van dezelfde smaken houdt en ik dol ben op afwisseling heb ik verschillende versies gemaakt. Numero uno bevat cherry tomaatjes, basilicum en mozzarella, nummer twee bevat kaas, ham en ananas. Als je wilt kun je er nog een beetje peper aan toevoegen, gewoon voor een beetje extra smaak."

"In de tijd dat ik deze twee vooraf bedachte versies maakte, bedacht ik ineens nog een andere variant, gemaakt met de restjes die nog in de koelkast lagen. Gewoon omdat het zo leuk is om te maken! Nummer drie belegde ik met boerenmetworst, een beetje mozzarella, ananas en basilicum. Je kunt er dus alles op doen wat jij lekker vindt."

Wil je ze zelf maken? Je kunt ze maken zoals Kristel deed, maar je kunt dus ook van alles en nog wat op leggen en smeren. Nadat je de pizza's belegd hebt doe je ze een paar minuutjes in de oven op 225 graden Celcius, zodat de kaas smelt.