Sport-Proof Kapsel

Lichaam door Vrouwen redactie

Het is lastig om je haar er netjes en verzorgd uit laten zien tijdens het sporten. Maar wij hebben er trucjes voor gevonden - dus geen smoesjes meer om niet te gaan sporten!

1. Droog Shampoo
Nee, droogshampoo hoef je niet alleen te gebruiken als je haar een beetje vet wordt. Je kunt het ook heel goed gebruiken voor of het sporten. Omdat het absorbeert zal de droogshampoo jouw zweet opnemen.

2. Zweetbandjes
Draag tijdens het sporten een zweetbandje. Ook deze kan tijdens het sporten zweet opnemen. Dep het zweetbandje langs je haarlijn. Zo voorkom je ook dat als je je haar vast hebt gedaan, er plukken los vallen.

3. Knot/staart
Draag een staart of knot tijdens het sporten. Geen opgedoft kapsel met veel volume, dat zal toch niet blijven zitten tijdens het sporten. Een staart en/of knot wel. Wil je geen knik in je haar? Doe dan een knot in je haar en zet deze vast met speldjes in plaats van een elastiekje.

4. Föhnen
Föhn je haar zodra je klaar bent met sporten, zo verdwijnt het zweet. Wil je ook een mooie slag in je haar, laat je haar dan in een knot zitten terwijl je het föhnt. Mooi meegenomen toch? Let op dat je wel eerst je haar laat afkoelen voordat je het haar los doet.

Foto's via Pinterest