Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Studenten maken biertje speciaal voor na het sporten

Smacht jij na een flink potje zweten in de sportschool stiekem naar een ijskoud, verfrissend biertje? Voortaan kun je dat geheel zonder schuldgevoel doen. Drie HvA-studenten hebben ‘Spils’ gecreëerd: een speciaal bier dat je zonder blikken of blozen achterover kan gieten na je work-out.

spils bier na het sporten

Bron: Ruben Drommel

Wat is er zo bijzonder aan dit ‘speciaalbier’? In tegenstelling tot een gewoon biertje is Spils wel een verstandige keuze na het sporten. Het bevat namelijk de nodige vitaminen en mineralen die je lichaam zouden helpen herstellen na het sporten. Bovendien bevat het minder koolzuur en slechts 2% alcohol. Drank met een hoger alcoholpercentage droogt je lichaam namelijk uit en dat is wel het laatste wat je wilt na je exercise.

Máár… Smaakt-ie ook lekker? "Een licht en blond biertje, maar met een goede bittere nasmaak." omschrijft een van de bedenkers Merle Drommel het.

Studentenprijsje

Het idee begon als een schoolproject, maar de reacties waren zó goed dat ze het plan hebben uitgevoerd. Het biertje is voor een lekker studentenprijsje van € 1,90 momenteel te koop via hun webshop en bij de klimhal Mountain Network Amsterdam en in de toekomst bij studentenverenigingen. Maar de ultieme droom is volgens Merle dat Spils straks bij elke sportschool te verkrijgen is. Wij zijn in ieder geval voor!

Lees ook: PPMS-patiënt Roy (36): 'Elke eurocent helpt om mijn ziekte te stoppen'