Het bestaat: een app die net zo betrouwbaar is als de pil

Lichaam door Sascha

Buikkrampen, opgezwollen borsten en het vasthouden van liters vocht. Inderdaad, dit zijn bijwerkingen van de pil. Klaar met die bijwerkingen en het slikken van al die hormonen? Misschien is dit dé perfecte oplossing: deze app beweert net zo effectief te zijn als de pil. Say what?!



Beschermd zijn tegen zwangerschappen schijnt nu ook te kunnen middels de app Natural Cycles. De app is zo geprogrammeerd dat hij kan registreren wanneer jij je op het toppunt van je vruchtbaarheid bevindt. Daarnaast laat de app natuurlijk ook zien wanneer je in je minder vruchtbare dagen zit en dus lekker kunt genieten van een potje hot & steamy. Zónder voorbehoedsmiddelen. De app wordt inmiddels al in 161 landen gebruikt.

Benieuwd hoe de app werkt? Het enige dat je hoeft te doen is iedere ochtend een thermometer onder je tong schuiven en de temperatuur doorvoeren in de app. De app kijkt naar een speciaal algoritme en bepaalt zo of jij wel of geen onveilige seks kunt hebben. Eerlijk is eerlijk, wij vinden het doodeng om blindelings op deze app te vertrouwn, maar wellicht wel het proberen waard. Misschien een geruststelling: volgens klinisch onderzoek is de app nét zo betrouwbaar als de pil. Toch maar eens proberen...?