Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Ze Blundert: Lianne vergat haar auto op de handrem te zetten

Niet onthouden melk mee te nemen uit de supermarkt of vergeten een kaartje op de post te doen, het zijn vaak de kleine dingen die we vergeten. Toch kunnen de ogenschijnlijke kleine dingen desastreuze gevolgen hebben. Lianne (27) weet er alles van. Zij vergat vorig jaar haar auto op de handrem te zetten waardoor het een andere auto raakte.  

“Ik weet nog hoe chagrijnig ik was toen mijn vriend aan me vroeg of ik voor mijn werk nog even langs de bouwmarkt wilde rijden. Hij had bepaald gereedschap nodig omdat hij de volgende ochtend na zijn werk met een vriend wilde sleutelen aan zijn motor en redde het zelf niet meer om langs te gaan. Om vier uur zou ik een late dienst hebben en ik wilde eigenlijk rustig aan doen voordat ik naar mijn werk ging. Al mokkend reed ik daarom voor mijn dienst nog even naar de winkel.”

“De parkeerplaats van de dichstbijzijnde bouwmarkt bij mij in de buurt loopt een beetje af, maar niet zo erg dat je het echt merkt als je er rijdt. Ik was iets te laat van huis vetrokken, dus parkeerde mijn auto vluchtig en greep mijn handtas. In de winkel vroeg ik me nog af of ik mijn auto op slot had gedaan, maar ik wuifde mijn zorg weg aangezien ik toch binnen een paar minuten weer buiten zou staan.”

“Binnen een mum van tijd verliet ik de bouwmarkt weer. Ik wilde snel in mijn auto springen, maar zag hem tot mijn grote verbazing niet meer. Hoe kon dat? Ik wist toch zeker wel waar ik mijn auto had geparkeerd? Ik speurde de parkeerplaats af en al snel zag ik mijn grijskleurige Prius, een paar meter verderop, tegen een andere auto aan…”

“Op tijd op mijn werk komen, zat er niet meer in. In plaats daarvan was ik mij meerdere malen aan het verontschuldigen aan de eigenaar van de zwarte auto waartegen de mijne was aangerold en gaf ik hem mijn contactgegevens. Hoewel mijn auto hoogstwaarschijnlijk met maar een paar kilometer per uur tegen de andere was gerold, zat er nog een flinke deuk in het zwarte kwetsbare autootje. Ik schaamde mijn ogen uit mijn kop. Tegenwoordig dubbelcheck ik altijd of mijn handrem erop staat.”