Nieuwe datingapp Hater zoekt matches op basis van wat je haat

Single & daten door Michelle Bakker

Als je aan het daten bent is het toch fijn als je enigszins wat overeenkomsten hebt. Of in íeder geval genoeg stof om over te praten. Dit moet ook de 29-jarige Brendan Alper hebben gedacht. Hij heeft een datingapp ontwikkeld die een match voor je zoekt op basis... van wat je haat. Hè, gezellig!

Bron: Hater Dater Hater app

De app heeft de toepasselijke naam Hater en zoekt matches op basis van gedeelde 'dislikes'. Volgens de ontwikkelaar brengt gedeelde haat voor bepaalde zaken elkaar dichter bij elkaar dan gedeelde interesses. De bedoeling is dat je je door ruim 2000 dingen heen swiped en je bij elk ding aangeeft hoeveel je het leuk vindt of haat. Voorbeelden van dingen die voorbij kunnen komen zijn Donald Trump, korte broeken met zakken aan de zijkant of extra betalen voor guacemole bij je burrito.

De app probeert dan de meest treffende match te vinden op basis van wat je haat. Daarna kun je anoniem door deze matches swipen en, net als bij Tinder, kun je alleen een gesprek beginnen wanneer de match wederzijds is.

Voor alle zuurpruimen onder ons die toch behoefte hebben aan een liefdesleven: de app is momenteel alleen nog in de UK verkrijgbaar.