Kijk jij uit naar je verjaardag of zie je er tegenop? Dit is waarom

Vrije tijd door Maya Luz

Verjaardagen, sommige mensen zijn er dol op. Heerlijk toch? Zo'n dag die alleen maar om mij draait? Maar anderen kijken er ieder jaar eerder tegenop. Al die aandacht, nee bedankt! Hoe komt dat nou eigenlijk, dat sommige mensen dol zijn op hun verjaardag, en anderen totaal niet? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Originele ideeën om je verjaardag te vieren

Birthday lovers

Dol zijn op je verjaardag kan meerdere redenen hebben. Zo kan het bij sommige mensen voortkomen uit hun jeugd. Als je bijvoorbeeld uit een groot gezin komt, kan het zo zijn geweest dat jouw verjaardag in je jeugd weinig aandacht kreeg. Ben jij iemand die haar verjaardag nu juist groot uitpakt en vroeger niet? Dan kan het zeker zo zijn dat je vroeger het gevoel had dat je een beetje vergeten werd op je verjaardag.

Andere redenen kunnen zijn dat je extrovert bent en dol bent op een feestje. Je eigen leven is natuurlijk een reden voor een feestje! Daarnaast zijn er ook verschillende sterrenbeelden die erg genieten van aandacht, Leeuwen we kijken hier naar jullie!

Uiteindelijk zijn liefhebbers van hun eigen verjaardag vaak personen die kunnen genieten van een momentje in de spotlights. Cadeautjes krijgen en taart eten is daarnaast ook zeker geen vervelende bijkomst. Mensen die genieten van hun verjaardag zien het als een waardevolle dag. Je bent weer een jaartje ouder en dus weer een jaar levenservaring rijker. Jij vind dit een reden voor een feestje, en hier zijn wij het zeker niet mee oneens.

Birthday haters

Zie jij je verjaardag steeds dichterbij komen op de kalender en word je hier niet bepaald blij van? Dan ben je waarschijnlijk geen grote fan van je verjaardag vieren. Dit kan komen doordat je vroeger slecht ervaringen had met je verjaardag vieren. Denk aan stomme kringverjaardagen waarbij je al je ooms en tantes drie zoenen moest geven. Door die vervelende herinneringen heb je nu een negatieve associatie met je verjaardag en dus vier je het liever niet meer. Een andere negatieve herinnering aan je verjaardag gekoppeld hebben kan ook zeker een oorzaak zijn.

Anderen houden simpelweg niet van de aandacht. Jullie zijn wat meer bescheiden en vinden in de spotlights staan helemaal niks. Sterrenbeelden als Steenbok vallen onder deze categorie. Een appje of een kaartje krijgen kunnen jullie waarderen, maar daar houdt het wel zo'n beetje op. Ook kan het komen doordat je ouder worden helemaaaaaal niet leuk vindt. Of wat dacht je van een feestje plannen, no thank you!

Lees ook: Zo leer je nieuwe vriendinnen kennen