Zo leer je nieuwe vriendinnen kennen

Vrije tijd door Lien

Of je sommige vriendinnen nu bent ongroeid of simpelweg openstaat voor wat nieuws in je leven: er bestaan talloze manieren om vriendschappen te ontwikkelen.

Nieuwe vriendschappen

Heb je een brede kennissenkring, maar merk je dat je eigenlijk maar weinig echte vriendschappen hebt? Dit is een normale situatie die vaker voorkomt dan je denkt. Het kan gebeuren dat je je op een punt in je leven bevindt waarop je social life even op een lager pitje komt te staan. Niets om je druk om te maken, er zijn namelijk verschillende manieren om je vriendenkring opnieuw een boost te geven. En vergeet niet: liever een of twee goede vriendinnen, dan een heleboel oppervlakkige kennissen.

Naarmate je ouder wordt kan het aantal vriendschappen in je leven verminderen. Je krijgt andere prioriteiten en besteedt aandacht aan de mensen waar je het meeste aan hebt. Goede vriendinnen zijn onmisbaar! We geven je een aantal manieren waarop je nieuwe conecties aan kunt gaan. Sommige opties liggen misschien buiten je comfortzone, maar als het je een nieuwe hartsvriendin oplevert, is het de moeite zeker waard.

Tips om nieuwe vriendinnen te ontmoeten

Vind je het lastig om gelijkgestemden te ontmoeten? Dan kan dit je misschien helpen.

Deel je interesses

Of je nu van sporten houdt, gek bent op op fotografie of een andere interesse hebt, er bestaan allerlei opties om anderen te ontmoeten met dezelfde passies.

Doe iets nieuws

Doe iets wat je nog nooit hebt gedaan. Dit kan van alles zijn. Iets nieuws uitproberen kan je in contact brengen met mensen die je anders niet zo snel zou tegenkomen.

Doe vrijwilligerswerk

Zet je in voor een doel dat je aan het hart gaat. Naast het ontmoeten van nieuwe mensen, kun je tegelijkertijd anderen helpen met je positieve impact op de wereld. Win-win.

Gebruik een app

Er bestaan apps die vergelijkbaar zijn met datingapps, maar gericht zijn op het vinden van vriendschappen. Probeer er eens een paar uit!

Overweeg oude vriendschappen

Is een vriendschap verwaterd? Soms is het de moeite waard om er opnieuw energie in te steken. Je kent elkaar ten slotte al.

Werk in een co-workingspace

Als je veel thuis werkt, kan het huren van een werkplek je in contact brengen met gelijkgestemden en mogelijk tot waardevolle vriendschappen leiden: je ziet elkaar vaak.

Meer lezen: Manieren om stress te verminderen

Onthoud dat het normaal is om te zoeken naar diepe vriendschappen en dat er verschillende wegen zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Met een open houding en een dosis durf kun je je sociale leven verrijken en waardevolle relaties opbouwen.