Lezeressen over wanneer ze naar links swipen op Tinder

Single & daten door Sabine

Inmiddels zijn we alweer een aantal jaar bekend met het fenomeen Tinder. Swipend naar links en rechts manoeuvreer jij jezelf door het mannelijk landschap. Hele volksstammen worden in een kwestie van miliseconden aan de kant geswiped. Wij vroegen onze lezeressen wat hen doet afhaken op Tinder.

Femke (28): “Ontblote bovenlijven kan ik niet aanzien. Waarom kan een man niet gewoon lief glimlachen op een foto maar moet zo’n beetje letterlijk en figuurlijk zijn hele hebben en houden op zijn profielfoto staan. Het mag wel een beetje spannend blijven, mannen.”

Lianne (30): "Mannen die foto's van zichzelf in de spiegel maken. Ik kan het niet helemaal onder woorden brengen, maar ik vind het zo fout. En eigenlijk weet ik dan al dat het niet mijn type is. Ik val op mannelijke mannen, ruige types. Geen ijdele ventjes die zichzelf lopen te snappen in de badkamerspiegel. Doei!"

Rianne (24): “Mannen met baby’s als profielfoto zijn voor mij een no-go. Proberen ze zichzelf nu echt te verkopen met een lief baby’tje op de arm? En is het dan zijn eigen kind of gaat het om zijn pasgeboren nichtje? In de optiek van mannen zullen vrouwen dat wel ó zo schattig vinden, maar ik hoef de man in kwestie dan niet meer, ongeacht van wie het kind is.”

Dora (33): “Het klinkt een beetje oneerlijk, maar als ik zie dat ik gemeenschappelijke vrienden met iemand heb, swipe ik meteen naar links. Het lijkt me zo ongemakkelijk als we ergens een koffietje zouden drinken en hij opeens begint over onze gemeenschappelijke Facebookvriendin. Je zult net zien dat mijn collega zijn zus blijkt te zijn.”

Ghanna (27): “Mannen die met een groep vrienden op de foto staan laat ik aan me voorbij gaan. Tinder gaat toch om gemak? Ik wil meteen zien met wie ik te maken heb. Ik heb geen zin om meerdere foto’s te moeten scannen om vervolgens te ontdekken dat hij de minst leuke van het gezelschap is. Tinder is en blijft toch wel een beetje een vleeskeuring.”


Lieke (26): “Als hij in zijn voetbaltenue op de foto staat, swipe ik niet naar rechts. Hij kan nog zo’n leuk hoofd hebben, maar mijn twee exen voetbalden allebei. Hoewel ik niet op Tinder zit met het doel de liefde van mijn leven te vinden, heb ik geen zin om in het weekend te klappertanden aan de zijlijn terwijl hij tegen een balletje shopt. En ik heb ook geen zin in de donderwolk die boven zijn hoofd hangt als ze een wedstrijdje hebben verloren.”

Malou (26): “Spiegelselfies vind ik het allerergst. En dan ook nog eens de flits in de spiegel vastleggen, alsjeblieft zeg. Hij is toch geen meisje van 14 dat giechelend in het toilet besluit een kiekje te schieten. Hij is een volwassenvent. Ik knap daar gigantisch op af. Gelukkig zitten er ook genoeg mannen op Tinder die foto’s zonder spiegel plaatsen. Die krijgen van mij dus wél een like.”

Lenneke (30): "Soms heb je van die creabea's ertussen die 'Match of the day' onder hun eigen foto hebben geshopt. Nee. Nee nee nee."

Susan (28): “Mannen die mij een superlike hebben gegeven, geef ik geen like terug. Het moet een beetje spannend blijven en die spanning wordt er voor mij uitgeslagen wanneer iemand te eager overkomt. Ook vraag ik me meteen af of hij betaald voor zijn profiel. Betalen voor Tinder vind ik zelf een beetje sneu. Bovendien moet ik zeggen dat de mannen die een superlike geven ook nooit mijn types.”