7 wetenschappelijke bewijzen dat single zijn goed voor je is

Single & daten door Redactie Ze.nl

Volgens onderzoeken zou een relatie stukken beter voor je zijn dan een single bestaan. Niet zo gek als je erover nadenkt: alleen is ook maar alleen. Maar om jezelf meteen in een depri bui te werpen wanneer je geen relatie hebt? Nergens voor nodig! Wij hebben namelijk de 7 wetenschappelijke bewijzen dat single zijn heel goed voor je kan zijn.

single gelukkiger

Lees ook: De 20 beste openingszinnen voor Tinder

1. Je bent lekker sociaal

We hebben ’t allemaal gezien: een vriendin krijgt een relatie en verdwijnt langzaam van het toneel. En de keren dát ze erbij is, kleeft haar relatie als Siamese tweeling aan haar vast. Wat blijkt? Singles zijn veel attenter naar hun familie en vrienden.

2. Je knalt lekker door op werk

Geen vriend, man, vrouw of vriendin die jou af kan houden om te knallen op werk: je carrière staat op nummer 1 en you’re killin’ it! Daarbij kun je keuzes in je loopbaan maken die je wellicht niet had gemaakt als je samen met iemand was geweest. Naar het buitenland voor die killerjob? Why not! En niemand die je tegenhoudt. 

3. Jouw leven, jouw geluk

Uit onderzoek is gebleken dat mensen in een relatie vaak teveel verwachten van hun partner. Dit kan een heleboel stress met zich meebrengen zodra een van de twee niet aan deze verwachtingen kan voldoen. Heb je geen relatie, dan heb je ook dit probleem niet. Jij dopt je eigen boontjes, wanneer en hoe jij wilt. En daarmee bepaal jij ook hoe je jezelf voelt. 

4. Geen last van geldstress

Je zou denken dat je met een gezamenlijke bankrekening automatisch meer geld tot je beschikking hebt. En dat is misschien ook zo, maar het brengt ook geldstress met zich mee. Zo blijkt 33% van de mensen met een gedeelde bankrekening weleens te liegen tegen hun partner over de financiën. Met een eigen rekening weet jij verdomd goed wat je zelf uitgeeft. En wat er binnenkomt natuurlijk!

5. Je slaapt beter

Nachtrust is zo belangrijk voor een goed dagelijks functioneren! Niet zo fijn als er iemand naast je ligt die nacht na nacht een complete boom ligt door te zagen. Of wat dacht je van iemand die de hele nacht ligt te woelen of die jou ’s nachts wakker maakt wanneer hij of zij met een borrel op naast je in bed neerploft. Precies: iets waar singles geen last van hebben. 

6. Je leeft gezonder

Single zijn is blijkbaar goed voor je algehele gezondheid. Een Amerikaans onderzoek wijst uit de mensen tussen de 18 en 64 jaar die niet getrouwd zijn meer sporten dan mensen die wel getrouwd zijn. Je hebt meer tijd om naar de sportschool te gaan in plaats van samen op de bank neer te ploffen voor een avondje Netflix & chill. Daarbij eet je waar jij behoefte aan hebt: kleine porties, gezond eten. 

7. Alleen zijn is geen probleem

Jij weet als doorgewinterde single als geen ander hoe jij jezelf moet vermaken, je doet het immers al een tijdje! Hebben je vrienden dus een keer geen tijd om af te spreken? No problemo: jij plant je dagen zó vol met leuke solo-activiteiten. 

Lees ook: Oké dan: vrouwen zijn gelukkiger met een minder knappe man