De slechtste liefdesadviezen die we ooit hebben gehad

Single & daten door Elsemieke

Wanneer je net de zoveelste breakup achter de rug hebt kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. In de vorm van een lekkere knuffel of een doos chocolade bijvoorbeeld. In ieder geval niet met zogenaamd goedbedoelde uitspraken…
 
Als je als verse single lady net weer op de markt bent zit je niet altijd te wachten op zogenaamd opbeurende opmerkingen. Je wil je begraven in een bedje van wijn, chocolade en zielige films. In die volgorde. Ook als je gelukkig in love bent kan het irritant zijn dat je omgeving zich bemoeit met jouw liefdesleven. Hoe presteren mensen het ook om je altijd weer met dezelfde liefdesadviezen op te zadelen? 
 
 

1. “Jouw tijd komt nog wel.” Hier heb je dus echt precies niets aan als je net keihard gedumpt bent door de liefde van je leven. Dan wil je niet horen dat de prins op het witte paard nog ergens schuilt, je wil gewoon dat mensen medelijden met je hebben en het oké is om je even shitty te voelen. 
 
2. “Als vrouw mag je niet als eerste ik hou van je zeggen.” Degene die dit bedacht heeft zal wel heel onzeker zijn geweest over haar relatie. En daarbij is het toch totaal niet meer van deze tijd om de man als eerste de vier magische woorden te laten zeggen? Go for it!
 
3. “Speel hard to get.” Het idee erachter snappen we ergens wel, want je wil hem ook weer niet het idee geven dat je te beschikbaar bent. Aan de andere kant, veel mannen vinden het juist sexy als een meid laat merken dat ze interesse heeft. Dus step up en flirt erop los. 
 
 
 
4. “Je mag pas na drie maanden seks hebben.” Hmm, wie heeft deze regel bedacht? Soms is het gewoon onmogelijk om uit te stellen wat er echt aan zit te komen. Als de vonken ervan af vliegen tussen jullie en het hartstikke goed voelt, waarom zou je dan wachten?

5. “Na ongeveer drie maanden moet je je schoonouders ontmoeten.” Ja, dit is een gevalletje ‘gaat het ene oor weer in en het andere weer uit.’ Als je zin hebt om zijn pa en ma te ontmoeten of als je bij hem aan de ontbijttafel wil verschijnen dan doe je dat toch gewoon? Groot gelijk!
 
6. “Drie keer is scheepsrecht.” Lekker opbeurend wanneer je middenin een identiteitscrisis zit omdat je lover je keihard heeft laten vallen. Wil diegene hiermee zeggen dat je nóg minstens een keer zoveel pijn moet voelen voor je de ware Jacob tegen het lijf loopt? 
 
 

7. “Er zwemmen meer vissen in de zee.” So, that was helpfull. Als je relatie net voorbij is wil je niet horen dat het wemelt van de knappe guys. Je wil niet horen dat jouw inmiddels ex-lover niet de enige kandidaat is voor een gelukkig leven. Nee, zo’n opmerking helpt zeker niet. 
 
8. “Wacht een paar dagen na de eerste date tot je weer iets stuurt.” Waarschijnlijk is het je moeder geweest die je dit goedbedoelde advies heeft gegeven. Want welke chick zou tegenwoordig niet het heft in eigen handen nemen en haar crush een berichtje sturen? Go for it, voor hij zijn oog op een andere meid heeft laten vallen. 
 
9. “Gewoon lekker op de bek pakken.” Deze komt ongetwijfeld van een van je vriendinnen wanneer je in de kroeg vertelt dat je die knappe jongen daar achterin de ruimte wel ziet zitten. No thanks, niet iedereen in de ruimte hoeft mee te genieten van een potje tongworstelen. 

Wat is het slechtste liefdesadvies dat jij ooit hebt gehad?