Géweldig: single zijn kost je zoveel keer meer geld dan wanneer je een relatie hebt

Single & daten door Sabine

Vrijgezel zijn kan al best een pittige opgave zijn. Vriendinnen vragen je continu of je al een leuke man hebt ontmoet en ook je moeder hint naar kleinkinderen. En dan worden we nu ook nog eens geconfronteerd met dít enorme nadeel. 
 
Dat het leven duur is, wisten we allang. Voor een simpel winkelwagentje boodschappen leg je al snel 50 euro neer en dan hebben we het nog niet eens over je peperdure huur gehad. Maar wist je ook dat het leven je 4 keer zoveel geld kost dan wanneer je een relatie hebt?! 
 

Big spenders
Als je op dit moment al niet zo blij bent met je status als single lady, zal dit nieuws je helaas niet opvrolijken. Uit onderzoek van Voucher Codes Pro, blijkt namelijk dat het leven van een single persoon een stuk duurder is dan die van iemand die in een relatie zit. Mensen die vrijgezel zijn, geven namelijk 6833 euro meer uit dan iemand die een relatie heeft! Daar kun je meer dan 10 iPhones van kopen. Lekker dan. 
 
Het onderzoek rekende uit dat iemand in een relatie gemiddeld €46.15 per week uitgeeft en iemand die geen relatie heeft, spendeert per week gemiddeld een schamele €177.84. Maar waar geven we dat zuurverdiende geld aan uit? Een waarom gaan we ermee om alsof het water is? Op nummer 1 van onze uitgaves staat: de afhaal, op nummer 2 staan etentjes in het restaurant en op nummer 3 staan de nachtjes uit. Deze dingen worden allemaal op de voet gevolgd door nieuwe kleding.
 

 
Drankgebruik
Singletons geven volgens het onderzoek ook meer geld uit aan drank. Gemiddeld drinken singles 3 keer zoveel. Hier gaat gemiddeld zo’n €53 per week naar toe. Relatiedieren houden de knip wat meer op de portemonnee, zij geven gemiddeld €20 per week uit aan drankjes. Logisch, zij hoeven het verdriet van single zijn niet weg te drinken… 
 
Besparen
Wil je als single nou wéleens geld besparen, neem dan een kijkje op Geld.nl hoe jij jaarlijks een flinke duit op zak kunt houden. 
 
 
Hoeveel euro geef jij gemiddeld per week uit?