7 x Waarom gember super- super- supergezond is

Sport & gezondheid door Sascha

In 2021 mag gember niet meer in jouw keuken ontbreken. Dit worteltje is echt overal goed voor. Van het verhelpen van misselijkheid tot het verminderen van je menstruatiepijn. Je kunt het zo gek niet bedenken. Daarom: een ode aan de verschrikkelijk lelijke, maar oh zo fijne gemberwortel!

gember gezond

Spijsvertering

Gember heeft een goede invloed op de spijsvertering. Dus weten jouw maag en darmen na een avondje Indo niet meer waar ze het moeten zoeken? Neem dan een glas warme gemberthee zodat je iets minder snel naar het toilet hoeft te rennen. Je kunt gemberschijfjes in je thee laten trekken, maar wat nog makkelijker is is of een flesje G'nger in huis halen. Je doet gewoon een scheutje bij de warme thee en klaar!

Menstruatiepijn en spierpijn

Laat al die pillen links liggen en sla de nodige gemberwortels in. Als het vloed op de rode zee is, is gember namelijk dé pijnstiller voor die vervelende krampen. Maar niet alleen voor menstruatiepijn is deze magische wortel goed, ook spierpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Bloedsuikerspiegel

Hoe energiek of lusteloos jij je voelt ligt aan je bloedsuikerspiegel. De tropische wortel helpt jouw bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Heb jij altijd last van een intense after dinner dip? Voeg dan een beetje gember toe aan je maaltijd. Dit zorgt voor minder hoge pieken.

Misselijkheid

Vrijwel iedere zwangere vrouw neemt wat gemberthee tegen de ochtendmisselijkheid. Maar ook de niet zwangere vrouwen onder ons zweren bij een kop warme gemberthee om misselijkheid tegen te gaan.

Hersenen

Zit Alzheimer in de familie of maak jij je nu al zorgen over de vergeetachtigheid als je oud bent? Sla dan gewoon wat van die wortels in. Gember vertraagt namelijk het verlies van hersencellen. Op naar de winkel dus!

Kanker

Dat lees je goed, zélfs tegen kanker wordt gember gebruikt. Het gemberextract is bestudeerd als een alternatieve behandeling tegen verschillende soorten kanker. Er moet nog wel veel onderzoek naar gedaan worden, maar waarom wachten op het bewijs als je vandaag al kunt beginnen? Baadt het niet, schaadt het niet.

Lust!

Of het nu wel of geen broodje aap verhaal is is niet helemaal met zekerheid te zeggen, maar gember blijkt aardig lustopwekkend te zijn.

Lees ook: Dit pesto eieren recept gaat viral op TikTok