Een jointje roken tijdens yoga? Het kan met Ganja Yoga

Lichaam door Sabine

Zowel tijdens je yogales als tijdens het roken van een joint kun je je in een totaal andere wereld wanen. Wat je krijgt als je deze twee combineert? Ganja Yoga. Inderdaad, dat is yoga onder invloed van soft drugs.

Recentelijk is het gebruik van marihuana voor recreatieve doelen gelegaliseerd in San Francisco. Yogadocent Dee Dussault heeft hier meteen dankbaar gebruik van gemaakt en introduceert yogasessies waarbij haar deelnemers onder invloed zijn van cannabis.

 

Move often. Move well. If you don't know how, find a teacher that does. #biomechanics #alignment

Een foto die is geplaatst door Dee Dussault (@ganjayoga) op


Volgens de yogagoeroe is het niet zomaar een les waarbij wiet wordt gerookt, maar gaat het om mindfulness, vrijheid en de unieke manier waarop je lichaam kan bewegen. Op haar website vertelt ze dat het gaat om het ervaren van iets moois wat binnenin je gebeurt. Tijdens de les heb je grotendeels je ogen gesloten zodat je kunt relaxen. Daarnaast staat veiligheid voor Dee voorop. Er worden tijdens haar les daarom niet meer dan 25 deelnemers toegestaan.  

Wil je chillen met Dee? Voor een Ganja yogales betaal je 25 dollar inclusief soft drugs. Gebruikelijk is het niet nee, maar het is zeker wat anders dan die hot yogalessen die je volgt.