Zo kies jij een lettertype uit voor jouw volgende tattoo

Lichaam door Zora

Het nemen van een tatoeage is een serieuze overweging omdat jij het voor de rest van je leven op je lichaam gaat dragen. Er komen veel vragen bij kijken: Op welke plek laat je het zetten? Wat voor tattoo ga je laten zetten? Welke kleuren wil je gebruiken? En als het om een huidversiering gaat met tekst: Welk lettertype kies je uit? Bij het laatste willen wij jou helpen! Lees verder om ervoor te zorgen dat jij een tattoo font uitkiest die er na verloop van tijd nog altijd prachtig uitziet.

Denk na over de plek van de tattoo

Voordat je kan gaan nadenken over welke soort lettertype je wil, moet je weten waar op je lichaam jij precies je nieuwe tatoeage wil laten zetten. Dit houdt ook in dat je plekken moet overwegen die "veel verkeer" krijgen, of plekken op jouw lichaam die vaak in contact komen met jouw kleding, schoenen, etc.

Als jij nadenkt over het kiezen van een dun lettertype voor op je vingers of op je handen, waar er meer frictie is, dan loop je het risico dat de tattoo vervaagt en dat je retouches nodig gaat hebben. Een vettere lettertype is over het algemeen een betere keus op de lange termijn - vooral voor een huidtekening op je handen - maar het gaat om jouw eigen persoonlijke voorkeur.

Een tatoeage op je handen of voeten gaat sowieso meer retouches nodig hebben dan eentje op elk ander deel van je lichaam. Wat er ook gebeurt, onze tattoos verouderen en veranderen, net als dat onze lichamen dat ook doen. Met de tijd gaan lichaamsversieringen altijd uitspreiden en daarom kiezen sommige voor een dunnere lettertype, zodat het er na verloop van tijd nog beter uit gaat zien. Als je kleiner begint, wordt de tattoo niet te dik wanneer het gaat uitrekken en meebeweegt met je lichaam.

Overweeg om een grotere tatoeage te laten zetten

Ook al zijn super kleine huidversieringen populairder dan ooit tevoren, als het aankomt op bepaalde lettertypen, is het de moeite waard om te overwegen om een maatje groter te nemen. Micro-tatoeages zien er prachtig uit op de foto, maar dan jaren later is het te klein als de tattoo ouder wordt.

Tattoos die de letters 'A' of 'O' bevatten, zouden een lettertype moeten hebben die niet kleiner is dan jouw vingertoppen, anders gaat het niet meer leesbaar zijn als de tattoo zich gaat uitspreiden met verloop van de tijd. Specifieke letters kunnen dus jouw beslissing beïnvloeden. Vettere lijnen blijven over het algemeen beter leesbaar na verloop van tijd, maar dat houdt niet in dat er geen dunnere tatoeages zijn die mooi kunnen genezen en lang mee gaan.

Zoek tatoeëerders op Instagram

Social media is een eindeloze bron van inspiratie als het om tatoeages gaat. Het is een goede plek om jouw favoriete huidversieringen op te slaan voor wanneer jij naar de tattooshop gaat. Bekijk niet alleen de foto's van tattoos die net gezet zijn, maar kijk op bij de getagde foto's om te zien hoe goed de tatoeages zich hebben genezen. Als de tatoeërder foto's post van tattoos die net gezet zijn én van lichaamsversieringen die al genezen zijn, is dat een goed teken. Let op! Sommige staan er wel om bekend om dat ze hun posts photoshoppen.

Vraag de tatoeëerder voor advies

Een tatoeërder met ervaring weet wat wel en niet werkt. Een goede tattoo artist heeft vaak een verzameling van lettertypes om hun klanten precies te geven wat ze willen!