Dit doet bijna elke vrouw voordat ze naar de gynaecoloog gaat

Lichaam door Sascha

Maak je geen zorgen want jij bent echt niet de enige vrouw die een geheel ritueel ondergaat voor ze zichzelf met tegenzin naar de gynaecoloog sleept. Een hele opgave is het waar het nodige aan vooraf gaat, zo blijkt uit recent onderzoek.

Bijna iedere vrouw is wel een tikkeltje (of zelfs heel erg) nerveus voor een bezoekje aan de gynaecoloog. Daarom hebben wij vrouwen hele rituelen bedacht om die zenuwen ook maar een beetje weg te kunnen nemen. Dit blijkt ook maar weer eens uit een studie vanuit Edelman Intelligence. Met het antwoord op de vraag wát ze dan precies doen kunnen we kort zijn: een heleboel.

Maar liefst 70 procent van de vrouwen scheert zich uitvoerig voor ze de praktijk van de gynaecoloog binnenstappen. Een op de tien vrouwen smijt met geld over de toonbank bij een waxbar, alles moet glad. 70 procent besteedt zeven hele minuten langer onder de douche, alles moet down under fris en fruitig zijn en 80 procent verkiest een oma-onderbroek boven een sexy slipje. Proberen we hiermee onschuldig te lijken bij de gynaecoloog?

Maar niet alleen vooraf aan het bezoekje bij de gynaecoloog gedragen vrouwen zich af en toe best vreemd. Vrouwen stellen vragen als: “Moet ik mijn sokken ook uitdoen?” of “Waar zal ik mijn onderbroek laten?”.  En het wordt nog gekker: vier van de vijf vrouwen verstopt zich in de kleedkamer voor ze naar binnen durven waarna ze beginnen over het weer (in de hoop uiteindelijk niet uit te hoeven leggen waar ze écht voor komen). Wat zijn wij vrouwen eigenlijk hilarisch als je het zo leest.