In dit café kun je je lunch betalen met een 10-minuten workout

Sport & gezondheid door Sascha

Compleet blut door de dure feestmaand en zélfs geen cent meer over voor een welverdiende lunch? Geen probleem! In dit café hoef je je namelijk alleen maar even tien minuten in het zweet te werken en voila: een heerlijke lunch staat voor je klaar.

Tja, een gemiddelde werknemer zit nou eenmaal zo’n 90% van de dag achter een bureau, dus een workout op zijn tijd is een must. In een poging dit aan te moedigen en de balans tussen gezond eten en bewegen terug te brengen, heeft een giga fitnessruimte in Londen een pop-up café opgezet. Klanten krijgen hier de kans om te betalen voor hun lunch door middel van een lekkere zweterige mini workout. Je hoort het goed! Geen kassa’s dus ook geen pinpassen aan de orde. Het enige wat je daar vindt zijn loopbanden, spin fietsen, roeiapparaten en de perfecte naam voor dit café: Run For Your Bun.

Is een salade met avocado, geitenkaas, Spaanse peper en limoen op geroosterd volkorenbrood niet helemaal jouw ding, dan kun je je tanden ook zetten in een kippenborst hamburger of een gerookte zalm pita. Klinkt best goed toch? Maar eerst moet je wel een fikse workout overleven die op papier hartstikke haalbaar lijkt, maar in real life wat meer tegen zal vallen. Ach, de effecten zijn de moeite waard!