Zo kies je de juiste kleur lippenstift

Beauty door Fadak

Een perfecte look kun je afmaken met mooi gekleurde lippen. Met een andere tint kun je binnen enkele seconde veranderen van onschuldig naar sexy. En daar sta je dan, urenlang met de verkoopster te zoeken naar de ideale kleur waarna je bij thuiskomst alsnog tot de conclusie komt dat het voor geen meter staat. De goede kleur lipstick vinden heeft allemaal te maken met de kleurtype van jouw huid. Dit is ook waarom die geweldige kleur van je vriendin totaal niet bij jou past. Vanaf nu zul je met deze tips nooit meer een miskoop doen. 

Warme of koele ondertoon

Er zijn twee verschillende types wat betreft huidskleur. Welke jij hebt, kun je zelf testen. De truc is simpel: welke sieraden passen beter bij jou? Zilver of goud? Als goud beter past, heb je een warme ondertoon en als zilver beter staat heb je een koele ondertoon.

Vrouwen met een warme, of ook wel een gele ondertoon stralen met oranje tinten. Violet kleuren daarentegen zorgen ervoor dat oneffenheden en kringen onder de ogen zichtbaarder worden. Koele types hebben meer een roze ondertoon en daarbij zijn violet kleuren juist ideaal. Als we er dieper op ingaan heb je ook onder warme en koele types meerdere soorten. Benieuwd waaronder jij valt? Lees het hieronder.

Lentetype

Vrouwen die een lentetype zijn hebben een gelige ondertoon. Om dit huidtype tot haar recht te laten komen zijn roze en lichte koraalkleuren het meest geschikt. Wil je voor een rode lippenstift gaan? Kies dan voor oranjerood in plaats van rozerood. Bruine lippenstiften worden daarentegen totaal niet aangeraden.

 

💙New makeuplook now on my blog with productlist: www.gilmakeup.blogg.no | lips @urbandecaycosmetics Vice Bang lipstick |@h&m white eyeliner #makeup#whiteliner

Een foto die is geplaatst door 🌟 Award winning beauty blogger (@gilmakeup) op

 

Zomertype

Een zomertype heeft meestal (licht)blond haar en een koele ondertoon. Dit is een van de weinige types die het goed kan hebben om pasteltinten te dragen, vooral qua lippenstift. Jij kunt iedere rozetint volledig rocken. Ga jij voor bubblegum roze of toch voor fuschia?

 

New campaign for @anastasiabeverlyhills 💗💋 I love this fam

Een foto die is geplaatst door Annie Marie (@anniemarie) op

Herfsttype

Dit type heeft de warmste ondertoon van alle kleurtypes. Alle kleuren die je tijdens de herfst tegenkomt, zullen je geweldig staan. Kies hierom ook voor lippenstiften met een warme toon. Tinten als chocoladebruin, roodbruin, maar ook knalrood laten je stralen.

 

Reds

Een foto die is geplaatst door Evon Wahab (@evonwahab) op

 

Wintertype

De type vrouw die de mooiste en meest felle kleuren aankan. Geen oranje of roze tinten voor jou, maar hoe roder, hoe beter. Daarnaast staan ook paarse tinten (bessen) jou onwijs goed.

 

Donkere huid

Vrouwen met een donkere huid, vermijd kleuren lippenstift die een oranje ondertoon hebben. Wat een donkere huid geweldig staat zijn chocolade of rode tinten. En ook met een pruimkleur kun jij de show stelen. Dit is een van de weinige types die deze kleur kan hebben.

 

✨✨✨ @kingmalimagic

Een foto die is geplaatst door Melanin Beauties Unite 👸🏽👸🏾👸🏿 (@melaninbeautiesunite) op

 

Haarkleur

Naast wat voor kleurtype je bent, speelt je haarkleur ook een rol bij het uitkiezen van de juiste teint lipstick. De blondines onder ons rocken kleuren als zachtroze, zalmtinten, koraal en lichtbruin het best. Voor de brunettes zijn de ideale kleuren voornamelijk warme rode- en donkerroze tinten of nude roze. Brons, koper, rood of oranje staan niemand zo goed als bij de readheads. En vrouwen met zwart haar kunnen het beste gaan voor frambozenrood, fuchsia, roze en bordeauxrood. Wat vooral belangrijk is, is dat de lippenstift je niet te bleek of te oud laat lijken. Een te donkere kleur kan je ouder laten ogen en een een te lichte kleur maakt je bleek.

 

One year ago @jerrick.romero 🙊😍🙌🏼

Een foto die is geplaatst door Amy Arburn (@amyarburn) op

 

Tips om lipstick aan te brengen

Om langer plezier te hebben van je lippenstift, kun je vooraf een dunne laag foundation of poeder aanbrengen. Vervolgens teken je met een lippotlood de lijn van je lippen en kleur je ze zacht in. Kies wel een kleur die matchend is met de lipstick die je gaat aanbrengen. Blijf tijdens het aanbrengen van de lipstick binnen de lijnen, wacht even en doe erna nog een laag overheen. Om af te komen van alle overtollige lippenstift, hap je zachtjes met je lippen op een tissue. Et voilà, je hebt nu lippen om te zoenen!

Of je voor een matte, satin, of glossy finish gaat ligt helemaal aan jezelf en de gelegenheid. Een matte lipstick heeft in de meeste gevallen een intensere kleur en blijft langer zitten. Al drogen ze wel sneller je lippen uit dan een lippenstift met een crèmeachtige formule. Die bieden je juist meer hydratatie. Niet zo gezegend met volle lippen? Dan kun je de ilussie creëren door bijvoorbeeld alleen in het midden van de lippen een glosje aanbrengen.