Zo krijg je snel lange en sterkere nagels

Beauty door Fadak

Langere en sterke nagels: je bent gezegend als je die van jezelf hebt, want lang niet iedereen kan zich onder deze groep scharen. Nagels hebben ook aardig wat te verduren als je erover nadenkt: kou, warmte, vocht, droogte. We staan er niet vaak bij stil, maar veel van onze dagelijkse bezigheden zorgen ervoor dat onze nageltjes splijten, afbreken en drogen. Hierdoor vereisen ze meer verzorging dan dat we ook werkelijk doen. Een aantal tips om je nagels beter te verzorgen.

#1. Stop nu met nagelbijten!

Het is niet alleen enorm slecht voor je nagels, maar ook voor de rest van je gezondheid. Er verzamelen zich diverse bacteriën onder je nagels en moet je je voorstellen dat je dit allemaal in je mond krijgt. No thank you. Deze bacteriën kunnen voor allerlei mond- en keelinfecties zorgen en dat wil je natuurlijk niet hebben. Soms bijten mensen zover door dat rode en ontstoken nagelriemen het gevolg zijn.

#2. Nagelserum is een must

Dit kan jouw redder in nood zijn als je zwakke nagels hebt die langzaam groeien. Zoals je verschillende serums hebt voor de huid, bestaan er ook serums voor je zwakke en broze nagels. Een serum bestaat uit geconcentreerde ingrediënten die snel worden opgenomen door de nagels. Het werkt als een diep conditioning masker waardoor de groei wordt bevorderd en de nagels gezonder worden.

#3. Nagelriemenverzorging

Je staat er niet snel bij stil, maar het is belangrijk om gebruik te maken van speciale oliën en crèmes die bestemd zijn voor je nagelriemen. Je nagelriemen beschermen je tegen bacteriën en daarom is het van belang om ze gehydrateerd en sterk te houden. Gezonde nagelriemen betekent bevorderd de groei, waardoor je uiteindelijk sterkere nagels hebt.

#4. Gebruik ALTIJD een basecoat

Een basecoat is cru-ci-aal. Vooral als je van jezelf al zwakkere nagels hebt, een basecoat bevat namelijk beschermende ingrediënten zoals keratine en biotine. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je nagels niet splijten en afbreken, waardoor je dus ook voor een langere tijd van je manicure kunt genieten.

#5. Vermijd kunstnagels

Het kan verleidelijk zijn om via een snelle weg mooie, lange en sterke nagels te hebben. Maar op lange termijn heeft dit uiteindelijk meer nadelen dan voordelen. Kunstnagels zorgen er namelijk voor dat je eigen nagels verstikken wegens gebrek aan zuurstof. Hierdoor worden ze na verwijdering nog zwakker en brozer. Zonde!

#6. Voldoende vitamines

Het is belangrijk om dagelijks de juiste vitamines binnen te krijgen. Je nagels kunnen bijvoorbeeld langzamer groeien doordat je niet genoeg cysteïne binnenkrijgt. Dit is een aminozuur dat in keratine voorkomt. Je kunt aminozuur binnenkrijgen via bijvoorbeeld kip, kalkoen en wortels. Voor sterkere nagels is vitamine B essentieel. Vitamine C voorkomt vervelende velletjes rondom je nageltjes en vitamine E zorgt voor een betere bloedcirculatie, waardoor je nagels sneller zullen groeien.