10 handige nageltools

Make-up door Fleur
Ze kunnen je handen maken of breken: je nagels. En daarom zorg je er het liefst voor dat ze er mooi uitzien. Wat je daarvoor nodig hebt? Wij selecteerden 10 handige nageltools, zodat je verzekerd bent van prachtige handen. 

O, o, die nagels van je: ze kunnen wel een pimpbeurt gebruiken. Maar waar begin je? 10 x nagelgereedschap dat je nagels in (letterlijk) een handomdraai in parels verandert. 

1. Glansvijl
Met een glansvijl kun je alle kanten op: niet alleen vijl je je nagels ermee in een mooie vorm, ook kun je ze er zachter en glanzend mee maken. Let wel op: vijl je nagels één kant op. Door namelijk met de vijl heen en weer te bewegen, kun je je nagels beschadigen. Of we niet liever een schaar gebruiken? Eigenlijk niet. Je nagels knippen met een schaartje of knipper, zorgt eerder voor gespleten nagels. 

2. Bokkepootje
Mooie nagels krijg je niet alleen door ze te vijlen en er een lakje op te doen. Een goede basisverzorging is eigenlijk het belangrijkst. Een bokkenpootje mag dan ook niet in je nagelverzorgingskit ontbreken: met dit instrumentje haal je vuil onder je nagels vandaan en kun je je nagelriemen zachtjes terugduwen. Vooral dit laatste is belangrijk: zo nu en dan terugduwen, betekent een gezonde nagelriem, en dat betekent weer een gezonde nagel. 


3. Tape of plakband
Hoog nagelak-irritatiegehalte: nagelriemen die onder de lak zitten. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door op je nagel een stukje plakband of tape te plakken, zodat je lak mooi recht onder aan je nagel zit. Nog een goede plakplek: de stukjes vinger aan de zijkant van je nagels. 

4. Base- en topcoat
Essentieel voor mooie nagels: base- en topcoat. De basecoat breng je aan voor het lakken van je nagels. Het zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten en dat je nagels niet verkleuren door de lak. Een topcoat maakt je gelakte nagel helemaal af: het beschermt je lak én zorgt voor een mooie glanslaag.  

5. Striper
Voor fans van nail art, is een striper een musthave. Een striper is een dun nagellakkwastje, waardoor je heel precies streepjes en figuurtjes op je nagel kunt tekenen. Stripers kun je als nagellak in de winkel kopen, maar ook zelf maken, bijvoorbeeld zo.

6. Dotting tool
Ander waardevol gereedschap voor nail art-liefhebbers, is de dotting tool. Dit is een pennetje met een klein, rond balletje eraan. Je doet wat lak op het balletje en drukt dit vervolgens op je nagel. Voilà: een stip! Op deze manier kun je eenvoudig een polkadotprint op je nagels maken, maar ook ronde figuurtjes tekenen. Dotting tools kun je bij de betere drogist krijgen en zijn er in verschillende maten. Zelf voor een dotting tool zorgen kan ook: een tandenstoker of de achterkant van een balpen zijn goede vervangers.

7. Make-upsponsje
Dacht je dat je met een make-upsponsje alleen foundation op kon brengen? Mis! Je kunt het sponsje ook perfect gebruiken voor het maken van… ombrenagels! Door er lak op te doen en het sponsje een paar keer kort op je nagel te drukken, worden de kleuren mooi op je nagel vermengd. Een goede handleiding voor het maken van ombrenagels met een make-upsponsje vind je hier
 

8. Wittenagelstift of wit nagelpotlood
Wil je je nagels naturel laten, maar vind je dat je nagel of de nagelrand wel wat witter mag zijn? Dan kom je een heel eind met een wittenagelstift of een wit nagelpotlood. De stift breng je op je nagels aan. Door de lichte kleur die hij afgeeft, lijken je nagels witter. Het potlood breng je onder de rand van je nagel aan, die je wit kleurt. Mocht je je nagels niet al te vaak willen bijwerken, dan kun je het best voor een stift gaan. Een potlood vervaagt namelijk sneller.

9. Removerpen
Ben je ondanks je militaire precisie uitgeschoten met je lakje, maar vind je het een beetje te riskant om meteen een grote flacon remover te pakken? Een removerpen is je vriend! De pen is een soort stift met nagellakremover, waarmee je heel secuur uitschieters (bijvoorbeeld aan de zijkant van je nagels) kunt verwijderen. Nooit meer te veel lak weghalen en je hele nagel opnieuw moeten doen, dus!

10. Removerdip
Ben je een beetje klaar met die fles nagellakremover en al die watten die je nodig hebt om je nagellak een beetje fatsoenlijk te verwijderen? Removerdip is de oplossing! Dit is een potje met daarin een soort spons waar nagellakremover in zit. Je dipt je nagel in de spons, laat hem daar een paar seconden in zitten en haalt je nagel er schoon uit. Supereenvoudig!

Welke handige nageltools gebruik jij?