Vrouwen meer zelfvertrouwen door imperfecties op social media

Lichaam door Fadak

Een selfie hier een selfie daar. Tegenwoordig moet bijna alles waar we mee bezig zijn vastgelegd worden op foto's. Gelukkig zien we tegenwoordig niet alleen perfecte make-uplooks voorbij vliegen op Instagram, maar durven vrouwen steeds meer blote-billen-gezichten, zwangere buiken met striae en andere imperfecties te delen. En da's fijn, want dit fenomeen blijkt goed te zijn voor ons zelfvertrouwen. 

In opdracht van Bio-Oil heeft PanelWizard een onderzoek uitgevoerd onder ruim 1000 vrouwen in Nederland, in de leeftijd van 18 jaar en ouder. Hieruit is gebleken dat kwaaltjes delen op social media bij 41% van de participanten zorgt voor een positief zelfbeeld. Acne is volgens het onderzoek het meest tastend voor het zelfvertrouwen van de vrouwen (33%). Huidklachten of niet, het weerhoudt ons niet om selfies te maken en dit te delen met onze volgers.

Alom geeft 49% van de Nederlandse vrouw aan dat een huidaandoening haar zelfvertrouwen op een negatieve manier beïnvloedt. Bij dames onder de 30 ligt het percentage zelfs op 71%. In deze leeftijdsgroep blijkt 38% zelfs negatieve opmerkingen vanuit hun omgeving te krijgen. Bij de jonge vrouwen gaat het met name om acne en bij de groep 60+ is huidveroudering het grootste probleem. Kortom: we kunnen concluderen dat elke leeftijdsgroep wel z'n eigen kwaaltje heeft.

Wat betreft huidproblemen vragen vrouwen eerst advies bij een drogisterij/parfumerie in plaats van langs te gaan bij een specialist. Op de derde plaats komen vriendinnen of ze zoeken het op in tijdschriften.

Verschillen in regio’s

Opvallend is ook dat huidklachten bij vrouwen in Noord-Nederland (10%) een minder grote invloed hebben op hun sociale leven in vergelijking met de drie andere regio’s (18%). In Overijssel en Limburg trekken de dames zich het minste aan van hun huidproblemen: ze blijven gewoon lekker doorposten.

Striae door zwangerschap

Een vijfde van de vrouwen onder de 40 jaar heeft last van striae, die voornamelijk tijdens de zwangerschap ontstaat. Dit zorgt weer voor een slechte impact op het zelfvertrouwen. Dit huidprobleem is ook een van de dingen waar Bio-Oil zich op focust. De olie komt van oorsprong uit Zuid-Afrika en bevat een speciaal ingrediënt genaamd PurCellin Oil, in combinatie met rozemarijn, lavendel, goudsbloem en kamille gaat het huidveroudering tegen en kan pigmentvlekken en littekens verminderen. Het ideale van deze olie is dat het direct in je huid trekt en niet vettig aanvoelt. Perfect! Dan hoef je niet een kwartier te wachten voordat je je kleding aankunt trekken. En wat ook niet onbelangrijk is: het zit boordevol vitamines A en E. Smeren maar!