Deze spullen zorgen voor onrust in je huis

Ontspanning door Fadak

Het is belangrijk dat je in je eigen huis tot rust kunt komen. Je paleis is the place to be en de plek waar je kunt rondhangen in je lelijkste outfit en een messy bun zonder dat je hier raar op aangekeken wordt. Helaas lukt het niet altijd om thuis zen te worden en dat kan komen doordat je deze spullen in huis hebt.

Erfstukken en geschenken

Dat beeldje dat je van je overgrootoma hebt gekregen staat maar een beetje naast je tv, maar je kunt het niet over je hart verkrijgen om het weg te doen. Begrijpelijk dat je erfstukken en geschenken wilt bewaren, omdat je geen schuldgevoel wilt. Toch zou je het eens moeten overwegen, hierdoor creëer je meer ruimte voor spullen die je wel gelukkig maken en het bespaart je enorm veel rommel.

Donkere gordijnen

Je was opslag verliefd toen je die fluwelen gordijnen zag en moest ze perse hebben. Alleen op langtermijn word je er minder gelukkig van. De ruimte krijgt al gauw een duister tintje en het trekt ook nog eens veel stof aan. Dit geldt ook voor andere meubels... hoe ‘zwaarder’ de meubels zijn hoe ‘zwaarder’ de sfeer is in een kamer.

De verkeerde kleur

Ook op interieurgebied is het een komen en gaan van nieuwe trends. Maar zelfs als oranje dé it-kleur van het jaar is, bedenk je dan alsnog wat jij er zelf van vindt.. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die jij mooi vindt en je er goed bij voelt.

Niet gebruikte hobbyspullen

Het is altijd makkelijker om spullen te kopen dan daadwerkelijk te gebruiken. Dit is vaak ook het geval bij hobbyspullen. Waarschijnlijk heb je ergens onder je bed nog een hele doos met wol en andere breispullen, maar wanneer is de laatste keer dat je die aangeraakt hebt?

Oud papier

Brieven en kaarten bewaren omdat we bepaalde herinneringen niet los willen laten: het neemt onnodig veel ruimte in en als je van plan bent om het op te ruimen, ben je aardig wat tijd kwijt.

Boeken

De gedachten om al die planken en stapels boeken door te neuzen totdat je eindelijk hebt gevonden wat je zoekt is al vermoeiend. En zelfs voor de grootste boekenwurmen onder ons is dit van toepassing. Vaak vinden we het moeilijk om boeken weg te doen omdat er een emotionele waarde aan zit. Het lezen van een boek geeft ons een kijk in een andere wereld.

Verzamelingen

En nu even eerlijk: wanneer draai jij nog een cd? Of kijk je een DVD. Juist. Weg ermee.