Zo kom jij 's ochtends makkelijker uit bed!

Ontspanning door Fadak
School, stage, werk... de zomervakantie is voorbij en we moeten weer aan de slag. Zeg maar gedag tegen het uitslapen, je uitgebreide ontbijt en tig keer je Facebook feed checken terwijl je je nog een paar keer omdraait in je warme bed.

Je beseft pas echt dat de vakantie voorbij is als je de wekker moet zetten. Niet alleen jij, maar ook voor je landgenoten is het elke morgen een struggle om uit bed te komen. Slecht kunnen slapen, slapeloosheid of meerdere keren in de nacht wakker worden... Al deze dingen zorgen ervoor dat jij met moeite je bed uitkomt zodra dat irritante geluid van de wekker weer gaat. 
 


 
Maar... na het lezen van dit artikel stap jij zonder enige moeite uit bed als je de volgende tips toepast! 
 
1. Discipline 
Zorg ervoor dat jij elke ochtend op hetzelfde tijdstip opstaat. Hierdoor raakt je lichaam gewend aan dit ritme en wordt het steeds minder een strijd om uit bed te komen. 
 
2. Wekker 
Zet je wekker een stuk verder op! Hierdoor ben je verplicht om uit bed te stappen zodra die afgaat.
 
3. Licht 
Niet alleen geluid is belangrijk tijdens het opstaan, maar licht zorgt er ook voor dat je makkelijker je bed uitkomt. Licht stimuleert een stofje (dopamine) in je lichaam wat ervoor zorgt dat je meer energie krijgt. Dus zorg ervoor dat je gelijk je gordijnen opendoet! 
 
4. NO Snooze!
Je maakt het zelf moeilijker dan het is. Stop met snooze! Blijf niet liggen als je wekker gaat en laat de snooze-knop voor wat deze is. 

 
5. Creëer routine 
Zorg ervoor dat je elke ochtend dezelfde rituelen aanhoudt. Je zult al gauw merken dat je een stuk makkelijker door je zware ochtend heen komt. Je lijf herkent dan deze vaste rituelen en weet dan automatisch dat de dag is begonnen. Neem vooral de tijd voor jezelf in de ochtend en vergeet geen stevig ontbijt te nemen. 
 
Hoe zorg jij ervoor dat je in de morgen makkelijker je bed uitkomt?