15 tips om beautyblunders te voorkomen

Beauty door Fadak

De verkeerde kleur foundation, klonterige wimpers, een complete pancake op je gezicht... hebben we ons er niet allemaal een keer schuldig aan gemaakt? Wel zo handig om te weten hoe je deze foutjes voortaan niet meer kun maken. 

#1. Goede kleur foundation
Test je foundation nooit, maar dan ook nooit op je wangen! Je gezicht heeft een andere kleur dan de rest van je lichaam. Het is een misstap die veel vrouwen maken, waardoor ze uiteindelijk met de verkeerde kleur naar huis gaan en dat is zonde. Om de geschikte kleur te kopen test je het uit op je kaaklijn. De kleur die dáár het meest overeenkomt met je huid is de goede kleur.

#2. Breng je concealer aan na je foundation
Als je je concealer voor je foundation aanbrengt heeft het weinig nut, want je veegt het weer weg. Je zult ook merken dat zodra je foundation hebt opgesmeerd, je een stuk minder hoeft te gebruiken om de donkere cirkels onder je ogen te camoufleren.

#3. Camoufleren van onzuiverheden
Gebruik niet dezelfde kleur concealer onder je ogen en om bijvoorbeeld een puistje te verbergen. Je gebruikt een concealer onder je ogen om een stralende look te creëren en het te highlighten, iets wat je nu juist niet met je puist wilt doen. Gebruik daarvoor een kleur die overeenkomt met je foundation.

#4. How-to-apply concealer
Breng de concealer onder je ogen niet aan in een ‘maan’ vorm maar juist in een driehoek.

#5. Gebruik altijd een vocht inbrengende crème als basis
Ook al heb je een vette huid, het is een must om altijd een crème aan te brengen voordat je je make-up aanbrengt. Als je dit niet doet, zal je huid uitdrogen en wordt er als bescherming meer olie geproduceerd van binnenuit. Wil je dat je huid niet te vettig aanvoelt, dan kun je appelazijn mixen met water of groene thee en als toner gebruiken voordat je een moisturizer smeert.  

#6. Gel in plaats van crème voor een vette huid
Het is begrijpelijk dat je een moisturizer liever overslaat, omdat je het idee krijgt dat je eruit gaat zien als een discobal. Daarom raden we je aan om een matterende moisturizer te gebruiken die op gel-basis gemaakt is.

#7. Loose-powder
Vrouwen onder ons met een oily-skin gebruiken vaak een poeder om het geheel te matteren. Gebruik hier vooral geen losse poeder voor! Teveel poeder zorgt ervoor dat je met een cakey gezicht rondloopt en dat wil je niet. Gewoon een poeder in vaste vorm gebruiken en je zult merken dat het een veel mooier resultaat oplevert.

#8. Vermijd shimmer producten bij een vettige huid
Het zorgt er alleen maar voor dat je gezicht nog meer gaat glimmen en alles wat teveel is, is niet mooi.

#9. Bronzer
Gebruik bronzer niet over je hele gezicht, maar op de plekken waar je een ‘schaduw’ wilt creëren. Breng het aan in een 3-vorm. Vanaf de zijkant van je voorhoofd, naar je junkbeenderen en je kaaklijn. En voor het allermooiste resultaat is blenden key!

#10. Kwasten- en sponsjes wassen
Het is heel verleidelijk om het elke week uit te stellen om je make-up kwasten- en/of sponsjes te wassen, maar het is wel van belang als je wilt dat je gezicht vrij blijft van onzuiverheden. Je beautytools verzamelen allerlei bacteriën en die wil je niet op je gezicht hebben. Zodra je kwasten schoon zijn, zal je look er ook beter uitzien.

#11. Wenkbrauwen
Je wenkbrauwen doen heel veel met je gezicht. Het is belangrijk dat je ze in een vorm tekent die bij je gezicht past. Maar wat voor iedereen belangrijk is om te weten: voor een natuurlijk resultaat is het begin iets lichter dan de rest van je wenkies. Kam ze nadat je ze hebt getekend altijd nog even, om de harde lijnen te vervagen. Breng aan de onder- en bovenkant conceaeler aan voor een nog strakker resultaat.

#12. Pomp niet met je mascara!
Bij het aanbrengen van mascara pompen we het kwastje nog even een paar keer, maar dit is een echte no-go. Zo zorg je ervoor dat er lucht in het flesje komt en dit kan ervoor zorgen dat er bacteriën ontstaan. En het lucht wat erin komt kan de mascara uitdrogen.

#13. Eyeliner aanbrengen
Eyeliner opdoen is al een hele klus en we proberen er alles aan te doen om het gemakkelijker te maken. Maar door je ooglid te trekken, zal het resultaat ervan niet mooier op worden. Je beschadigt op deze manier de elasticiteit van de huid rondom je ogen en dit is het meest gevoelige gedeelte van je lichaam.

#14. Zwarte eyeliner
Breng geen zwarte oogpotlood rondom je hele ogen en in je waterlijn. Het effect hiervan is dat je ogen alleen maar kleiner lijken. Breng voor een mooi resultaat zwarte eyeliner aan op je ooglid, onder bruine oogpotlood en in de waterlijn witte of een nude-kleurige oogpotlood. Zo lijken je ogen groter.

#15. Strakke lippen
Vooral met donkere kleuren is het soms nog weleens lastig om je lippen zodanig in te kleuren zonder uit de lijntjes te schieten. Begin altijd eerst met een lippotlood om je lippen te omlijnen en nadat je het helemaal hebt ingekleurd, kun je op de plekken waar je uitgeschoten bent wegwerken met concealer. Je zult ziet dan je lippen hierdoor ook voller lijken.