Zo gebruik je een avocado als beautyproduct

Beauty door Sascha

Oh oh oh, waar dat groene ding wel niet goed voor is... Of het nou voor een zijdenzachte huid is of voor het zorgen van glanzende manen, dankzij de avocado zijn er oneindig veel beautyhacks waar we heel blij van worden.

Niet alleen smaakt een avocado heerlijk, je kunt er nog veel meer mee. Ze zijn multifunctioneel. Als welke beautyproducten je de avocado kunt gebruiken, hebben wij even fijn voor jullie opgesomd. Zachte handen en haren gegarandeerd, maar dat niet alleen!

Bye wallen

Hangen bij jou de wallen tot ver ver beneden, dan is een avocado de gouden tip. Een avocado bevat vitamine C en laat dat nou net zijn wat jouw wallen nodig hebben. Snij partjes van een koude avocado en leg deze een kwartier onder je ogen. Dag wallen, hallo frisse blik!

Gezonde manen

In avocado’s zit biotin en je raadt het waarschijnlijk al, biotin is dé haargroeivitamine. Meng een avocado met een beetje olijfolie en wrijf dit mixje in je haarpunten. Het kan ook over je gehele haar verdeeld worden, maar als je gevoelig bent voor een vette hoofdhuid, doe dit dan toch maar niet. Laat het lekker twintig minuten inwerken, en voilà!

Zachte handjes

Ook als handmasker doet een avocado wonderen. Mix een avocado met een banaan voor zijdezachte handen. Laat het tien minuutjes intrekken en je handen zijn weer winterprove! Oh en last but not least, voor nog zachtere handen kun je wat honing toevoegen voor het optimale resultaat.

Scrubben maar!

Je kunt oneindig veel scrubs van avocado maken. Meng bijvoorbeeld het groene goedje met wat honing en een beetje suiker en je hebt al een voedende scrub. Voor een nog beter resultaat: doe er nog een druppel peperpuntolie bij, dit zorgt ervoor dat het bloed in je lippen sneller gaat stromen en is dus een echte oppepper voor je lippen!

It’s all about the face

Tijdens deze koude wintermaanden is je huid wel toe aan wat extra aandacht. Voor het perfecte gezichtsmasker meng je een avocado met een beetje honing en wat yoghurt. De oliën uit de avocado hydrateren je huid en is precies wat het nodig heeft tijdens deze kouden dagen.

Massage

Je kunt een avocado zélfs voor een massage gebruiken. Dit keer niet de avocado zelf, maar de pit. Deze kun je namelijk goed als massagesteen gebruiken. Gebruik wat massageolie en je hebt de perfecte massage gecreëerd!

Make-up remover

Is je make-up remover op? Geen probleem! Snij een avocado open en haal een wattenschijfje langs de avocado. Wrijf deze over je gezicht en weg is je make-up. De olie van een avocado doet wonderen.