Zeg maar gedag tegen je frizzy hair met deze tips!

Haar door Fadak

Niks is zo vervelend als ontembaar haar! Vooral met deze koude dagen hebben we er enorm veel last van. Zodra je er net drie kwartier aan hebt gezeten om het in model te krijgen, is het na één stap die je buiten zet een grote pluizenbol.

Ben je inmiddels radeloos over hoe je die wilde plukken van je in bedwang kunt houden en heb je het idee dat je alles hebt geprobeerd… No worries! Met deze stappen kun jij er weer voor zorgen dat jij het heft in eigen handen hebt en zeg je DOEI tegen pluishaar.

Föhnen
Een tip die je misschien niet zo snel zou verwachten bij een artikel over ontembaar haar, maar het is toch echt zo. Föhnen zorgt ervoor dat je haar minder frizzy is dan wanneer je het door de lucht laat drogen. Zodra je het laat drogen door de lucht, zuigen je lokken als het ware het vocht op terwijl tijdens het föhnen je je manen gladstrijkt. Het is wel een must om vooraf producten te gebruiken die je haar beschermen tegen de hitte. En om de haarzakjes te sluiten, wordt het aangeraden om aan het einde van de föhnsessie het apparaat op een koude stand te zetten.

Haar drogen
Het is heel verleidelijk je haar met een handdoek te drogen na het douchen, maar je kunt dit beter laten. Door het wrijven met een handdoek verpest je je haarstructuur en zorg je ervoor dat het pluizig wordt. Daarbij is je haar zo kwetsbaar dat het af kan breken. Gebruik bijvoorbeeld een katoenen shirt en wikkel je lokken daar in.

Zijde is the key
Je zult het niet geloven, maar dit is een geheim van vele beautygurus: slapen op een zijde kussensloop. Deze simpele trick voorkomt namelijk frictie waardoor de kans op pluis een stuk minder groot is.

Haaroliën
Gezond haar begint van binnenuit. Het is daarom belangrijk om aandacht te besteden aan de verzorging van je haar. Je kunt oliën op verschillende manieren op je haar aanbrengen. Denk hierbij aan een masker ter bescherming tegen de hitte of op nat haar na het wassen. Je kunt verschillende oliën mixen of bijvoorbeeld alleen kokosolie of alleen arganolie gebruiken. 

Het zit ‘m in je vingers
Je hebt het vast en zeker vaker gehoord: je haar te vaak wassen is niet goed voor je! Dit kan ervoor zorgen dat je haar tekort komt aan natuurlijke oliën die ervoor zorgen dat het gehydrateerd blijft. We raden je daarom aan om het 2 – 3 keer in de week te wassen, vooral tijdens de winter wanneer je continue in omgevingen bent waar de verwarming aanstaat. Ook is het de ‘techniek’ waarop jij je haren wast. De beste manier om je shampoo aan te brengen is met masserende bewegingen en je vingertoppen op je hoofdhuid. Zo zorg je ervoor dat je hoofdhuid goed gereinigd wordt. Probeer zo min mogelijk shampoo op de punten te doen, want dat zorgt voor uitdroging. Zodra je de shampoo uitspoelt, zal het nog even je haarpunten bereiken… Maar niet zodanig dat het voor uitdroging zorgt.

Niet met je handen in je haar!
Dit is misschien een vervelende tip en dan vooral voor de krullenbollen onder ons, maar probeer zo min mogelijk met je handen aan je haar te zitten. Je gooit de boel weer door elkaar, je maakt het vettig en je zorgt ervoor dat je lokken gaan pluizen.

De borstel
Probeer een kam te gebruiken waarvan de tanden ver uit elkaar staan. Zodra je er één gebruikt waarvan de tanden dicht bij elkaar staan, trek je je haar als het ware uit elkaar. Het gevolg hiervan is dat je je haar afbreekt, ouch!

Voeding
Schoonheid begint van binnen en dit is hierbij ook het geval. Zodra je alleen maar ongezonde dingen eet, zal je haar er niet beter op worden. Eet om die reden genoeg producten zoals zalm, avocado en andere etenswaren die goede vetten bevatten.