Haarmaskers uit eigen keuken voor elk haartype

Haar door Chiara

Al heeft de verkoopster het jou op je hartje gedrukt, jouw haardos lijkt half niet op die van het model, met haar perfecte lokken, stralend op de verpakking staat. Het gloednieuwe haarproduct staat garant voor zijdezachte lokken, maar als jij een before and after foto zou hebben gemaakt, zou echt niemand verschil zien.

Zucht… Jij geeft de hoop echt op. Want na 100 verschillende merken, 200 wasbeurten, 50 opgevolgde adviezen en tientallen euro’s heb jij nog steeds geen shiny coupe. Vergeet kappersadviezen… Laat die grote merken met vele beloftes achterwege… Nee jouw droge lokken hebben ook geen peperdure treatments nodig. En voor jij serieuze maatregelen neemt en beslist de schaar in jouw haarbos te zetten, moet je echt even verder lezen! Jij krijgt namelijk een rodeloperwaardige coupe met producten die gewoon bij jou in huis te vinden zijn. Voor ieder haartype is er wel wat in het keukenkastje te vinden;

… Heb je last van roos? Meng dan een eetlepel havermout, een eetlepel melk en een eetlepel olijfolie in een schaaltje. Kneed dit goedje in je lokken en laat het een half uurtje intrekken voor je het er goed uitwast met shampoo.

… Heb jij vet haar? Gooi dan een handvol aardbeien, een eetlepel honing en een eetlepel olijfolie in de blender. Laat dit masker een half uurtje intrekken en spoel het uit met koud water.

… Heb je hele droge lokken? Kokosolie doet wonderen voor jouw haar! Meng twee eetlepels kokosolie met een eetlepel olijfolie. Laat dit een half uurtje intrekken en spoel het dan goed uit met shampoo.

… Pluizige krullenbol? Meng een ei een eetlepel olijfolie en een eetlepel honing. Breng deze mix aan op je haar en laat het een half uur intrekken. Spoel het vervolgens grondig uit met lauw water.

…Ben jij de laatste tijd iets te enthousiast geweest met je stijl of krultang? Voor erg droog en beschadigd haar mix je een rijpe avocado met een half kopje melk en een eetlepel olijfolie. Smeer dit goedje in je dode lokken en laat het een uur intrekken voor je het goed uitwast met shampoo.

… Heb jij je haar pas geverfd? Snij een halve komkommer in stukjes en gooi deze samen met een ei en een eetlepel olijfolie in de blender. Masseer dit goedje in je haar en laat het een half uurtje goed trekken. Spoel het uit met lauw water.

… Breekbare lokken kun je het beste behandelen met een geprakte banaan en een scheutje olijfolie. Verdeel het masker goed over je haar en wikkel het in met aluminiumfolie en daaroverheen een baddoek. Laat het masker een half uurtje intrekken en was het daarna goed uit met shampoo.

… Geen idee welk haartype je hebt of ben je gezegend met een ‘normale’ bos? Dan kun je een eierdooier met vijf eetlepels yoghurt mengen. Laat dit vervolgens een kwartiertje in je haar laten trekken en spoel het daarna goed uit met lauw water. Dit masker zorgt voor gezond haar voor elk haartype!

Welk product uit je keukenkastje gebruik jij als beautyproduct?