YES! Er bestaat chocola die je menstruatieklachten vermindert!

Lichaam door Fadak

Krampen, rugpijn, spierpijn en zelfs onze kleine teen doet op dit moment pijn. We hebben het natuurlijk over het maandelijkse feestje. Stemmingswisselingen die zo veranderlijk zijn als het weer van Nederland en cravings waar je eng van wordt.

We leven tijdens deze week op heel veel pijnstillers, een voorraad lekkere dingen en Netflix. En qua snacks is vooral chocola onze favoriet. Melkchocola, pure chocola, met nootjes of met karamel, het maakt helemaal niet uit, zolang het maar chocola is. Tijdens onze menstruatie ontstaat er een toename van oestrogenen en progesteron, waardoor we dan weer een tekort hebben aan serotonine (gelukhormoon). Dit is dan ook de reden waarom wij rond deze tijd een enorm verlangen krijgen naar dit heerlijke goedje. Chocola is rijk aan serotonine en ons brein ziet dit als een vervanging. Dit chocolademerk zegt dan ook dé oplossing te hebben gevonden tegen menstruatiepijn.

Wat maakt het anders?

Als je de reep in eerste instantie ziet, dan verschilt die niet veel in vergelijking met andere repen chocola. Alleen de Chocolate With Love is toch wat anders dan we gewend zijn. Marc Widmer, bedenker van deze speciale ‘pijnstiller’ en patisseur aan het Zwitserse magazine 20 minuten, zegt dat er zo’n 17 verschillende soorten kruiden uit de bergen van Zwitserland zijn toegevoegd aan deze bijzondere chocola. De combinatie van de verschillende kruiden zorgt voor een verzachtend effect op ons lichaam en zoals iedere chocoladereep bevat het serotonine die voor een extra relaxfactor zorgt.

Is dit de holy grail tegen menstruatiepijn?

Als het aan de maker van deze chocola ligt zijn er tal voordelen: het verzacht de menstruatiekrampen, verlaagt je stresslevel en vermindert gewoon alle nadelen van ongesteld zijn. Dit klinkt als muziek in de oren, waar kunnen we dit kopen?! Momenteel is deze magische reep op de Zwitserse Crowdfunding website Funders te vinden, waar Widmer hopelijk genoeg geld kan binnenhalen om zijn product te kunnen aanbieden. Laten we hopen dat dit gaat lukken!

Zou jij deze chocolade proberen?