Open relaties worden steeds populairder

Relaties door Chiara

Onder de generaties voor ons was het een groot taboe, meerdere lovers tegelijkertijd hebben. Toen was het een standaard, maar nu lijkt monogamie ver te zoeken. Vele vrouwen keuren het nu nog steeds af; vreemdgaan is gewoon a no go. Zou jij het accepteren als je vriend buiten de deur zou eten?

Cheaten lijkt wel een rage te zijn, het lijkt alsof monogamie niet meer bestaat. Ergens is dit ook niet vreemd, van een ander walletje eten wordt steeds makkelijker door het internet. Sterker nog; er zijn zelfs website die je een handje helpen bij het vinden van a second love. Maar naast het feit dat vreemdgaan vaak in het geheim plaatsvindt, zijn er ook koppels die het gedogen. Juist ja, we hebben het over het fenomeen ‘open relatie’. Wij kunnen het onszelf moeilijk voorstellen dat we op een vrijdagavond met onze lover op de bank liggen, terwijl hij een ander aan het appen is. Of dat wij lekker uit eten zijn met een andere guy, terwijl onze vriend een avondje thuis spendeert. Toch zijn er verrassend veel stelletjes die anderen zien en spreken, terwijl zij een relatie hebben. Namelijk 17 procent!

Polyamorie
Onder de 1000 Amerikaanse volwassen (tussen de 18 en 44 jaar) ondervraagden heeft maar liefst 17 procent toegegeven seksueel actief te zijn (geweest) met iemand anders dan hun partner. En al is het voor ons moeilijk te geloven, hun partner is hiervan op de hoogte en accepteert dit gewoon. Uit een eerder onderzoek is dan ook gebleken dat één op de vijf Amerikanen in een open relatie heeft gezeten. Die open relatie definiëren zij als ‘toestaan dat hun partner een romantische en seksuele relatie aangaat met anderen’. Naast een groeiende markt (denk aan dating-apps) lijkt polyamorie langzamerhand wel een levensstijl te worden.

Van twee walletjes
Wij gaan ervan uit dat sommige vrouwen liever niet bedrogen willen worden en het daarom accepteren dat hun partner van andere vrouwen geniet. En andersom vinden zij het misschien ook wel fijn om meerdere mannen te zien. In ieder geval; het houdt het spannend voor de extraverten onder ons! Wij zien het niet snel gebeuren dat wij aan onze lover vragen of hij misschien nog een rubbertje over heeft voor onze avontuurtjes met een ander. Maar goed, wie weet vallen wij over een paar jaar ook wel in de 17 procent...

Hoe zou jij reageren als jouw lover een open relatie voorstelt?