Waarom het goed is dat jij en je lief tegenpolen zijn

Relaties door Chiara
 
Jij had echt nooit verwacht dat je juist kriebels zou krijgen voor deze man. In het begin had je namelijk geen enkele klik, maar toch word je nu elke ochtend naast hem wakker. Is het dan toch waar dat tegenpolen elkaar aantrekken? 

Yin en yang
Jij bent dag en hij is nacht, jullie lijken totaal niet op elkaar! Hij spendeert zijn weekenden het allerliefste in de sportschool, terwijl jij je graag op de bank installeert met een goede film. Oh en over films gesproken, hij is gek van scifi’s en jij houdt juist van spannende thrillers. Hoe kan hij trouwens niet houden van pizza en Chinees de hemel in prijzen? Ook kan je zijn stripverhalenverslaving niet waarderen. En andersom snapt hij niks van jouw voorliefde voor geschiedenisverhalen. Jij wil het liefst de hele wereld afreizen, terwijl hij al angstzweet ontwikkelt bij een reisje naar een andere Nederlandse stad. Politiek is in jouw ogen zo saai, maar hij volgt De Tweede Kamer op de voet. Of het goed is om binnen je relatie zo verschillend te zijn, dat weet je niet hoor. Je weet in ieder geval dat jij niet snel uitgekeken raakt op jouw nieuwe vlam. Uitdagend is jullie relatie in ieder geval wel! En om je gerust te stellen… Bedenk je maar eens waarom het WEL werkt, in plaats van niet!
 
 
… Jullie raken nooit uitgepraat, omdat jullie over veel onderwerpen kunnen discussiëren en verschillende interesses hebben. 
 
… Is hij een tikje introvert en is extravert jouw tweede naam? Jullie uitersten vullen elkaar juist perfect aan! Compromissen sluiten is hierbij wel het sleutelwoord natuurlijk. 
 
… Tegenpolen kunnen veel van elkaar leren. Is hij heel laks en wil jij het liefst alles strak gepland hebben? Jij leert hem zijn agenda bij te houden en hij leert jou sommige dingen los te laten. Kassa! 
 
… Verveling staat niet in jullie woordenboek, jullie blijven elkaar verrassen. Als je te veel op elkaar lijkt kom je snel in een sleur terecht. Een ying-yang relatie zorgt ervoor dat jullie elkaar blijven uitdagen. 
 

… Jullie hebben sowieso meer te ondernemen, jij helpt hem met zijn postzegelcollectie en hij ondersteunt jouw culturele uitstapjes! 
 
… Een relatie aangaan met jouw tegenpool kan goed zijn voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Omdat hij anders tegen dingen aankijkt, kun jij een ander perspectief krijgen op het leven en andersom natuurlijk ook. 

Het belangrijkste is natuurlijk dat jullie van elkaar houden, elkaars interesses accepteren en open staan voor nieuwe dingen!  Blijf elkaar motiveren, in plaats van elkaar tegenwerken. Jullie zijn niet voor niets op elkaar gevallen! 

Ben jij weleens verliefd geweest op een tegenpool?