Lifestyle / Reizen
Reizen

Waarom je in de winter op vakantie moet

Kun jij nu al niet meer wachten tot de zomervakantie aangebroken is en je het vliegtuig in kunt stappen naar een warme bestemming? De momenten waarop je kunt genieten van heerlijke cocktails, de zon en de lange avonden waar geen einde aan komt.

Maar waarom zou je zo lang wachten als je nu ook op vakantie kan! Boek juist een weekje weg in de maanden december, januari en februari. Dit is het ideale moment om er even tussenuit te gaan met je lover of je vriendinnen. En wel om deze redenen!#1. Het is aangenamer voor je portemonnee
Een reis boeken in de wintermaanden is vele malen goedkoper dan in het hoogseizoen, behalve de kerstdagen dan. Ga buiten je comfortzone en kijk niet alleen naar de populaire bestemmingen. Zoek dus naar reisjes die buiten de vakantieperiodes vallen en je zult hele leuke dingen tegenkomen en uiteindelijk ook boeken (hopelijk).

#2. Kerstmarkten
Kun je niet zoveel vrije dagen opnemen of ga je liever naar een bestemming die wat dichterbij is? Wat dacht je van heerlijk Glühwein drinken in Keulen, wandelen over een kerstmarkt in Brugge of romantisch met je lover door de straten van Parijs flaneren. Je hoeft dus niet per se een vliegtuig te pakken om een andere bestemming buiten Nederland te bezoeken. Ga een weekendje weg en je kunt er weer keihard tegenaan!#3. Weg van alle toeristen
Het is niet voor iedereen mogelijk om in het winterseizoen op vakantie te gaan, vandaar dat je het massatoerisme kunt vermijden. Neem lekker veel warme kleding mee, bestel een warme kop chocolademelk met slagroom en we kunnen je verzekeren dat iedere bestemming vanzelf warm wordt. Bezoek je liever toch de zon om je vitamine D bij te houden, dan kunnen we je niet garanderen dat je ontkomt aan de lading toeristen.

#4. Voorkom een winterdip
Het wordt eerder donker en later licht, waardoor we ook moeilijker ons bed uit kunnen komen. Het zonnetje schijnt zelden en dit zorgt vaak voor een tekort aan vitamine D. Niet zo raar dat we uiteindelijk in een winterdipje terecht komen. Of je nu gaat wintersporten of een bezoekje brengt aan het zonnige Curacao, zolang je maar vrij bent en je dagen in de buitenlucht kunt spenderen. Als je weer terug bent zul jij je weer als herboren voelen.

Ben jij van plan om deze winter op vakantie te gaan?