Lifestyle / Eten
Eten

Luduvudufood

Als het net uit is, is alles geoorloofd. Huilen met dikke tranen van verdriet, drie dagen lang je bed niet uitkomen en alleen maar dramatische films kijken... Zwelg in zelfmedelijden! Maar je luduvudu duurt meestal wel wat langer dan drie dagen en je moet toch iets eten. Hoewel het verleidelijk is om alleen maar troep naar binnen te schuiven (onder het mom ?het maakt me allemaal NIKS meer uit!?), je gaat je er meestal niet veel beter door voelen. Tuurlijk, snoep stukken chocolade weg en drink (net iets te veel) wijn om jezelf een beetje op te vrolijken, maar houd het onder controle. Hieronder vijf tips om te voorkomen dat je na je luduvudu-periode, naast je gebroken hart, ook vijf kilootjes extra hebt gekregen.

1. Mix & match!
Zeurde hij altijd dat jij graag een salade at, terwijl hij van het vet druipende spareribs naar binnen werkte? Prima, jij maakt nu jouw allerlekkerste salade en eet hem helemaal op! Gooi alles dat je zelf lekker vindt in een grote saladekom: frisse sla, dunne stukjes kalkoen, verse paprika, geurige feta, opgebakken nootjes... Mix het geheel door elkaar, beetje olijfolie en kruiden erdoorheen en klaar! Succes verzekerd, want een salade is makkelijk, snel klaar en altijd lekker omdat jij hem helemaal maakt zoals jij het wilt! Lekker puh.

2. Loopneussoep
Opgekruld op de bank met een vers naanbrood uit de oven en jouw favoriete soep op schoot... Niets lekkerder dan dat! Zorg ervoor dat jouw lievelingssoep zo warm mogelijk wordt geserveerd en slurp het lekker weg. Niemand die er iets van zegt, toch?

3. Troosttosti
Warm je tosti-ijzer op en beleg twee sneetjes donkerbruin meergranenbrood met plakjes 30 kaas. Besmeer de bovenste helft met een goede laag groene pesto en voeg gesneden plakjes tomaat toe, voordat je het brood in het tosti-ijzer mikt. Kwak vijf minuten later een dot curry op je bord en je kunt beginnen met het dippen van deze lekkere troosttosti. Voor de variatie kun je in plaats van 30 kaas kiezen voor (vettere) mozzarella.

4. Vriendinnenvreten
Tijdens liefdesverdriet is het enige waar je nu behoefte aan hebt (behalve aan je ex): goed gezelschap. Roep je vriendinnen dus bij elkaar en organiseer een heerlijke high tea! Drink liters thee met lekkere (magere) hapjes zoals toast met kipfilet, rolletjes caprese of meergranenpannenkoekjes. Naast dat je geniet van het lekkere eten, doe je dat ook van het gezelschap van je vriendinnen. Hier ga je je zeker goed door voelen!

5. Taartje erbij?
Wat is er leuker dan zelf een taart maken? Zeker wanneer deze helemaal naar jouw smaak is. Probeer bijvoorbeeld eens een groentetaart te maken (we moeten tenslotte wel gezond blijven): koop een quichebodem bij de supermarkt, en vul deze met klein gesneden paprika, hütekäse en kipfilet. Verse bieslook erover en veertig minuutjes in de oven? jummie! Zet er voor de vrolijke noot een paar kaarsjes op steken en blaas ze voor jezelf uit: lang leve jij! Als je nou nog niet opgevrolijkt bent...