Frankrijk: De mooiste design hotspots

Reizen door Madelon
Leven als God in Frankrijk? Het kan! Het land van baguettes is niet alleen goed voor zon, wintersport en mooie natuur, maar heeft ook prachtige, luxe hotspots. Gevoelig voor stijl en luxe? Neem dan zeker een kijkje bij...

We schreven er al eerder over: Frankrijk heeft voor iedereen wel iets te bieden. Of je nou aan het strand wil liggen, wil skiën in de bergen, sportief door de bergen wil wandelen of wil teruggaan naar de natuur om lekker te picknicken, het kan allemaal. Maar wat je misschien niet zou verwachten: zelfs voor de luxepaardjes onder ons is Frankrijk het ideale vakantieland. Je hoeft niet naar Dubai af te reizen om de mooiste designerhotspots tegen te komen! Wat dacht je van de volgende plekken?
 
Een designbad in Le Havre
Les Bains des Docks is het meest spectaculaire designbad dat je ooit gezien hebt. In het zwembad kun je sporten, zwemmen of gewoon heerlijk ontspannen. De opvallende architectuur is van de hand van Jean Nouvel: een bekende naam in de architectenwereld (hij won bijvoorbeeld de prestigieuze Pritzker Prijs). Het design van het bad is geïnspireerd door de Romeinse stijl. De openingen in de gevel maken dat buiten en binnen in elkaar overlopen en dankzij de verlichting lijkt het alsof je in gekleurd water zwemt.

 
 
Abdij van Fontevraud
Nieuwe technologieën en kloosters zou je niet direct met elkaar associëren, maar in de Abdij van Fontevraud in de Loire-streek is dit toch het geval. De multi touch-tafel (lees: een gigantische iPad) die hier staat, laat je plaatsen ontdekken op een interactieve manier. Deze tafel werd ontwikkeld in het kader van het project Design?in, dat ervoor moest zorgen dat mensen op een totaal andere manier in contact kwamen met design en architectuur.
 
Porselein
Degenen die van Frans porselein houden, moeten zeker een bezoekje brengen aan de fabriek van Bernardaud in Limoges. Bernardaud is een trendsetter en creatief genie, als het op porselein maken aankomt. De fabriek biedt een rondleiding aan, waarin je de verschillende etappes van de productie van porselein kan zien. De tour duurt een uur en is enkel mogelijk in de zomer. Zeker de moeite waard om eens te kijken, ook als porselein niet echt je ding is.
 
Macôn
Ben je niet echt te vinden voor gladde, breekbare designeritems en verkies je meer ruwere hotspots die dichter bij de natuur staan, neem dan zeker even een kijkje in Macôn, in de Bourgogne. Hier vind je het Houten Huis. Dit huis is gebouwd tussen 1490 en 1510 en is daarmee het oudste huis in Macôn. Zoals de naam al zegt is het volledig uit hout opgebouwd en versierd met talrijke, soms gewaagde, beelden.


 
Hotels
Ook op je verblijf hoef je tijdens je designerreisje niet te bezuinigen. Er zijn genoeg prachtige designhotels waar je je waant in weelderige luxe.
 
In het hart van Toulouse laat het Citiz Hotel je in alle rust kennismaken met de roze stad. Het hotel heeft 56 elegante en trendy kamers, met een vriendelijke en gezellige designsfeer. De kamers zijn voorzien van alle faciliteiten die je je maar kunt wensen: een flatscreen tv, gratis wifi, een minibar en noem maar op.


 
In Nantes is het hotel La Pérouse een uitstekende keuze. Dit driesterrenhotel is gebouwd door de architecten Bartos & Bartos, die de sfeer van heel Nantes hebben veranderd met hun ontworpen gebouwen. Het hotel is een perfecte mix van klassiek en modern en ligt in een stedelijke omgeving.
 
Tot slot ligt in Bordeaux één van de mooiste hotels van Frankrijk: het Seeko?o Hotel. Het hotel is vernoemd naar een ijsberg en dat is te zien aan de strakke lijnen en het smetteloze wit van het gebouw. Deze koude toon is alleen te zien aan de buitenkant, want aan de binnenkant ? en ook in de suites ? waan je je in een warme en elegante sfeer. Het hotel heeft een heerlijke hammam en sauna voor gasten, met een geweldig uitzicht over de rivier de Garonne.


 
Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om lekker primitief in een caravan te vertoeven, maar wie vindt het nou niet heerlijk om zich te laten onderdompelen in zo veel luxe? Wees eens een big spender en trakteer jezelf. Soms mag het! Geniet ervan... Bon voyage!