Pasta met worst en zongedroogde tomaten

Eten door Paola

Tegenwoordig grijpen we veel te snel naar ongezond eten. Kant-en-klare maaltijden zijn vaak niet zo ?vers en puur? als ze lijken, en van fastfood wordt je lichaam ook niet gezonder. De oorzaak is vaak een gebrek aan zowel tijd als creativiteit. Jammer, want het bereiden van een voedzame maaltijd hoeft niet moeilijk te zijn en lang te duren. Vooral als je enkele basisingrediënten al in huis hebt, zoals pasta, verschillende kruiden en knoflook.

Deze pasta is eenvoudig te maken, maar toch bijzonder genoeg om je gasten voor te zetten. Gebruik goede pasta (het liefst volkoren) en koop biologische worstjes ? veel lekkerder dan gewone, en niet eens zo veel duurder. En het mooiste is: voor deze pasta sta je nog geen half uur in de keuken.

Pasta met worst(balletjes) en zongedroogde tomaten
(voor ongeveer twee tot drie personen)

Wat heb je nodig?

  • 200 tot 300 gram pasta
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • Een mespunt gedroogde chilivlokken
  • 300 gram worst, uit het vel gehaald en in kleine balletjes gerold
  • Rasp van een halve, onbespoten citroen
  • Een paar eetlepels van het citroensap
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  • Peterselie (voor de garnering)


Wat moet je doen?
Kook de pasta, zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en de knoflooktenen in dunne plakjes.

Verwarm de olie in een koekenpan en voeg de sjalotjes, de knoflook en de chilivlokken toe. Laat dit gedurende vijf minuten langzaam en zachtjes fruiten.

Voeg daarna de worstballetjes toe en laat ze in tien tot vijftien minuten bruin worden. Voeg dan het citroensap toe en maak de aanbaksels los. Voeg de zongedroogde tomaten toe en laat alles nog een paar minuten koken.

Voeg de saus aan de gekookte pasta toe. Garneer de maaltijd met pijnboompitjes, de citroenrasp en de peterselie.

EetZe!
_______________________________________________________________________________________________


Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente. Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines. Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op www.ladoucevie.nl.

Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied!